search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:45
MENU CLOSE

Τσίπρας για κορωνοϊό: Πρέπει να γίνει σύσταση στον ΕΟΔΥ για τη θέση του σχετικά με τη Θεία Κοινωνία

06.03.2020 08:48
Τσίπρας για κορωνοϊό: Πρέπει να γίνει σύσταση στον ΕΟΔΥ για τη θέση του σχετικά με τη Θεία Κοινωνία - Media

 

Την ανησυχία του για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, ειδικά μετά την εμφάνιση κρουσμάτων και στη χώρα μας, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φοβάμαι ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα. Η εξέλιξη στην Πάτρα είναι πολύ ανησυχητική», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Θείας Κοινωνίας και το εάν ο τρόπος με τον οποίο γίνεται είναι επικίνδυνος για τη μετάδοση του κορωνοιού.

«Αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και επικίνδυνη» 

«Πρέπει να γίνει και μια σύσταση στον ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτήν την αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην απόφαση για αναβολή κομματικών εκδηλώσεων, ενώ άφησε και αιχμές για την κριτική που δεχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για το θέμα της εποχικής γρίπης.

«Εμείς ορθώς αναβάλαμε όλες τις μαζικές κομματικές εκδηλώσεις μας γιατί έχουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Και ορθώς επίσης δεν έχουμε επιλέξει μια πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση, όπως έκανε αυτή σε εμάς, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Σας θυμίζω ότι πέρυσι ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχιακή γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι».

«Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κορονοϊό και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στην Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς αντιθέτως με αίσθημα ευθύνης δε θα επικεντρώσουμε στην κριτική και στην καταγγελία αλλά θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του ΕΣΥ», είπε κατά την παρέμβασή του..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:45