search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:36
MENU CLOSE

Κρήτη: Στα δικαστήρια ο αρματωμένος κουμπάρος – Είχε πάει στον γάμο με καλάσνικοφ και οπλοπολυβόλο

09.03.2020 07:52
Κρήτη: Στα δικαστήρια ο αρματωμένος κουμπάρος - Είχε πάει στον γάμο με καλάσνικοφ και οπλοπολυβόλο  - Media

 

Ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης κ. Ζαχαρία Κοκκινάκη θα βρεθεί σήμερα, μετά από δύο εβδομάδες στη φυλακή, ο 32χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος επειδή πήγε να παντρέψει τον αδερφικό του φίλο «αρματωμένος» με καλάσνικοφ και υποπολυβόλο.

Είναι η πρώτη φορά που σε τοπικό επίπεδο θα συζητηθεί η διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης και αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η προφυλάκισή του, σύμφωνα με το cretapost, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στους νομικούς και αστυνομικούς κύκλους αλλά κυρίως σε δεκάδες Κρητικούς που αρνούνται πεισματικά να αποδεχθούν ότι οι «μπαλοθιές» και κυρίως η χρήση τέτοιων όπλων συνιστούν αδίκημα και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ήταν το «τάιμινγκ» ώστε η Δικαιοσύνη να στείλει ηχηρό μήνυμα σε όλους τους «θιασώτες» των όπλων. Το όπλο δεν είναι αξεσουάρ, ωστόσο κάποιοι επιμένουν να το κουβαλούν παντού μαζί τους, στο αυτοκίνητο, στους γάμους, ακόμα και στο μπαρ.

Η προφυλάκιση του 32χρονου αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ουκ ολίγοι δικηγόροι άρχισαν να ζητούν περισσότερες πληροφορίες γύρω από την υπόθεση, αναφωνώντας «Ωχ!».

Κάποιοι θεωρούν ακραία αυστηρή την προφυλάκιση του 32χρονου ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ορθώς έγινε για να σταματήσουν οι καπετανίστικες συμπεριφορές.

Σε επίπεδο Αστυνομίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει, όπως είναι γνωστό, ασφυκτικό πρέσινγκ σε επίπεδο ελέγχων οχημάτων, σπιτιών, επιχειρήσεων, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Το μήνυμα επιχειρείται να δοθεί συντονισμένα και οργανωμένα.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση οι πυροβολισμοί που έπεσαν στην εκκλησία όπου τελέστηκε το μυστήριο του γάμου ξεσήκωσαν ολόκληρο το χωριό.

Τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας κινητοποίησαν τους αστυνομικούς του αρμόδιου τμήματος Χερσονήσου.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ενώ το γαμήλιο γλέντι βρισκόταν στην κορύφωσή του, ο κουμπάρος πετάχτηκε μέχρι το αυτοκίνητό του για να βγάλει τα παραδοσιακστιβάνια και να φορέσει άλλα παπούτσια.

Εκεί τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί που περίμεναν διακριτικά.

Ο ίδιος εμφανίστηκε συντετριμμένος και ζήτησε ταπεινά συγνώμη. Υποστήριξε ότι με τον γαμπρό …είναι φίλοι από παιδιά και ήθελε να τον τιμήσει με αυτόν τον τρόπο.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01