26/01/2021 19:38:20

Κορωνοϊός: Ας μείνουμε στην μπάλα και την πολιτική! 

Λίβερπουλ: Όταν ο Κλοπ γνώρισε τον σκύλο του στον Τσιμίκα (Video) - Media

 

«Αυτό που δεν μου αρέσει στη ζωή είναι πως για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα έχει σημασία η γνώμη ενός προπονητή. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Αν σας ρωτήσω, είστε ακριβώς στην ίδια θέση με μένα. Οπότε δεν είναι σημαντικό τι λένε οι διάσημοι άνθρωποι. Οφείλουμε να μιλάμε για πράγματα με το σωστό τρόπο. Όχι οι άνθρωποι χωρίς γνώση, όπως εγώ. Θα μιλήσουν αυτοί που έχουν γνώση του αντικειμένου και θα πουν στους άλλους να κάνουν αυτό, το άλλο και όλα θα πάνε καλά ή όχι. Δεν θα το πουν οι προπονητές του ποδοσφαίρου. Πολιτική, κορωνοϊός. Γιατί εγώ; Φοράω ένα καπέλο του μπέιζμπολ και έχω ξυριστεί άσχημα», ήταν η αιχμηρά κάθετη απάντηση που έδωσε ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ, σε ερώτηση για τον κορωνοϊό. 

Ο Κλοπ παίζει μπάλα και εκτός γηπέδων. Ρωτήθηκε σαν προπονητής, απάντησε σαν προπονητής. Δεν έκατσε να κάνει μαθήματα ούτε να το παίξει κάποιος ειδικός. Ο ίδιος προσέχει, παίρνει μέτρα πρόληψης. 

Από την άλλη σήμερα Δευτέρα η Ιερά Σύνοδος μεταξύ άλλων τονίζει ότι «χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του (σ.σ. για τον κορωνοϊό), ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία. Ακόμα και σε πανδημία δεν μεταδίδονται ασθένειες από την θεία κοινωνία». 

Στην Ελλάδα ο κάθε άσχετος που επενδύει στον φόβο μιλάει για τον κορωνοϊό ως ειδικός παραβλέπει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι καρναβαλιστές που πήγαν κανονικά στην Πάτρα παρά τις οδηγίες. Πολιτικοί λαϊκίζουν ασύστολα για μια ψήφο, έδωσαν το παρών τους χθες στην Θεία Λειτουργία (μάλιστα μας ανακοίνωσαν ότι κοινώνησαν). 

Πρέπει να γίνει αυτό που έκαναν και άλλες χώρες όπως η Ιταλία που έχει θρησκευτική παράδοση. Να σταματήσουν οι λειτουργίες. 

Στην Ελλάδα που τρέχει να προλάβει δεν χωρούν παρεκκλίνουσες επιστημονικές θέσεις, θρησκόληπτες αντιλήψεις και ανευθυνότητα. Πρέπει η εκκλησία να αναλάβει την ευθύνη της και να διακόψει τον εκκλησιασμό διότι η θεία κοινωνία ΔΕΝ προστατεύει από τη μετάδοση του ιού. 

Δεν δικαιολογείται η  κ. Γιαμαρέλου να υποστηρίζει ότι με τη θεία κοινωνία δεν μεταδίδεται ο ιός. Τοποθετείται στο δημόσιο διάλογο ως επιστήμονας και όχι ως χριστιανή ορθόδοξη.

Ποιος τοποθετείται με την θρησκευτική του ιδιότητα σήμερα; 

Πρέπει η εκκλησία να κάνει το σωστό. 

Να μιλούν αυτοί που ξέρουν, έχουν λόγο και είναι ειδικοί.

Ο νους μας είναι στους αδύναμους. 

«Δεν πολεμείται καμία εκκλησία» και δεν «βάλλεται καμία ορθοδοξία». 

Μέχρι στιγμής είχαμε άποψη για πολιτική και ποδόσφαιρο. Ας μείνουμε τουλάχιστον εκεί.

Το ποδόσφαιρο - στην περίπτωσή μας ο Κλοπ - δεν ανακατεύτηκε με την Δημόσια Υγεία. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.