search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:16
MENU CLOSE

«Κορωνοϊός… τέχνας κατεργάζεται»: Ιταλός φοράει ειδικό εξάρτημα σαν δίσκο για να απομακρύνει τον κόσμο από δίπλα του (Video)

12.03.2020 13:59
«Κορωνοϊός… τέχνας κατεργάζεται»: Ιταλός φοράει ειδικό εξάρτημα σαν δίσκο για να απομακρύνει τον κόσμο από δίπλα του (Video) - Media

 

Η γνωστή φράση του Θεόκριτου τον 3ο π.Χ αιώνα παραφράζεται στην Ιταλία του σήμερα και από «Πενία τέχνας κατεργάζεται» (δηλαδή η φτώχια υποχρεώνει τον άνθρωπο να επινοεί τρόπους για την αντιμετώπιση της) γίνεται …κορωνοϊός τέχνας κατεργάζεται. Αν και αδόκιμο, σημαίνει ότι ο άνθρωπος επινοεί τρόπους για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.
Τρανό παράδειγμα ένας άνδρας στη Ρώμη ο οποίος για να μην τον πλησιάζουν οι άλλοι και κολλήσει κορωνοϊό έχει φτιάξει ένα εξάρτημα το οποίο μοιάζει με μεγάλος δίσκος που στέκεται στη μέση του και δημιουργεί έτσι μια απόσταση ασφαλείας. 
Το υλικό του δίσκου είναι πεπιεσμένο χαρτόνι και όπως λέει ο άνθρωπος αυτός, αντέχει και στα στριμώγματα όταν μπαίνει δηλαδή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί και την δέουσα απόσταση ασφαλείας. 
«Ο δίσκος μου» λέει ο άνδρας, «έχει διάμετρο ενός μέτρου κάτι που ταιριάζει απόλυτα στις οδηγίες του παγκόσμιου ογανισμού υγείας, να διατηρούμε δηλαδή 1 μέτρο απόσταση από όλα τα άτομα»
Ο άνδρας αυτός όταν πηγαίνει για ψώνια εφοδιασμένος με τον δίσκο του βαστάει στο χέρι του μια πτυσσόμενη δαγκάνα στην οποία βάζει τα χρήματα και την προτάσσει για να πληρώσει έτσι ώστε να αποκλείσει κάθε πιθνότητα επαφής με κάποιον άλλον άνθρωπο. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:16