Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
1 κούπα καρύδια
½ κούπα μαϊντανό (ανάλαφρα και όχι πιεσμένα στην κούπα)
1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη
½ κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό που θα φέρετε σε βρασμό, αλατίστε και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εντωμεταξύ σε ένα πολυκόφτη, ανακατέψτε τα καρύδια, τα φύλλα βασιλικού και το σκόρδο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον παραδοσιακό τρόπο με το γουδί.
Προσθέστε σταδιακά το λάδι μέχρι να έχετε μια κρεμώδη πάστα.
Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, αραιώστε το με λίγο από το νερό των βρασμένων ζυμαρικών ή λίγο ακόμα λαδάκι.
Ανακατέψτε τη σάλτσα με τα βρασμένα ζυμαρικά και σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλή
Αν δεν νηστεύετε, προσθέστε στο πέστο αυτό και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.