search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:17
MENU CLOSE

Ο Γιάννης Στουρνάρας νέος υπουργός Οικονομικών

26.06.2012 06:17
Ο Γιάννης Στουρνάρας νέος υπουργός Οικονομικών - Media

Ο Γιάννης Στουρνάρας, πρόεδρος του ΙΟΒΕ, είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, πρόεδρος του ΙΟΒΕ, είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ,υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ο εκπρόσωπος του τραπεζικού συστήματος Γιάννης Στουρνάρας και επί πρωθυπουργίας Σημίτη συνομιλητής του ΔΝΤ, αντικατέστησε στο Υπουργείο Οικονομικών τον επίσης εκπρόσωπο των τραπεζών, Βασίλειο Ράπανο», σχολίασαν με ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Δηλώσεις Γ. Στουρνάρα μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά:

«Σκληρή δουλεία» υποσχέθηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναχωρώντας απόψε (16/06/2012) από την κατοικία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.  Πράλληλα ευχαρίστησε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς το πρόσωπό του επιλέγοντάς τον για το υπουργείο Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, ο νέος ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να πραγματοποιήσει κάποια πρόβλεψη για τις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές που θα ακολουθηθούν ή να μιλήσει για την επερχόμενη επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικα στην Αθήνα.

Βιογραφικό Γ. Στουρνάρα:

Ο κ. Στουρνάρας γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012. 

Δείτε το χρονικό της χθεσινής παραίτησης Ράπανου εδώ.

Αντιδράσεις στην τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα:

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Την έντονη αντίδρασή τους για την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών εκφράζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν ακόμη εκπρόσωπο των τραπεζών.

»Και οι δύο είναι προσωπικές επιλογές του μνημονιακού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και οι δύο έχουν στο βιογραφικό τους την συμμετοχή τους στη σκανδαλώδη εποχή της εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ των swaps.

»Η επιλογή Στουρνάρα, επιβεβαιώνει και την επιλογή Ράπανου. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη είναι όμηρος των Τραπεζιτών. Τις δικές τους εντολές θα εφαρμόζει» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01