search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:27
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ένταση στην Κύπρο – Αποκλεισμένοι σε… αεροπλάνα φοιτητές

16.03.2020 19:10
Κορωνοϊός: Ένταση στην Κύπρο - Αποκλεισμένοι σε... αεροπλάνα φοιτητές - Media
 
Ένταση επικρατεί στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, μετά από την άφιξη αεροπλάνων στα οποία επιβαίνουν Κύπριοι φοιτητές χωρίς τα αναγκαία πιστοποιητικά.
 
Στο αεροδρόμιο Λάρνακας αφίχθησαν φοιτητές από Λονδίνο,ενώ 5 φοιτητές που έφθασαν από την Ντόχα του Κατάρ διέθεταν το αναγκαίο πιστοποιητικό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, άντρες των Αρχών Ασφαλείας ανέβηκαν στα αεροπλάνα για να εξακριβώσουν κατά πόσον φοιτητές έχουν μαζί τους πιστοποιητικό υγείας, δηλαδή ότι υπεβλήθησαν στις αναγκαίες εξετασεις για τον COVID-19.
 
Αναστάτωση επικρατεί και στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου, όταν σε 30 Κύπριους φοιτητές δεν επιτράπηκε η έξοδος από το αεροπλάνο που τους μετέφερε στην Κύπρο, αφού δεν ήταν εφοδιασμένοι με το πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό βάσει των νέων αποφάσεων της Κυβέρνησης.
 
Οι φοιτητές αυτοί έφθασαν στην Πάφο με πτήση της Easyjet από το Μάντσεστερ νωρίτερα απόψε. Στο αεροσκάφος ανέβηκαν λειτουργοί αρμοδίων τμημάτων για τον έλεγχο που ακολουθείται από τις 6.00μμ πλέον προκειμένου να μην επιτρέπεται η είσοδος στο έδαφος της Δημοκρατίας για όσους δεν έχουν να παρουσιάσουν εγκεκριμένο ιατρικό πιστοποιητικό ελέγχου για τον κορονοιό από τις χώρες προέλευσης τους.
 
Όπως διαπιστώθηκε αυτό το έγγραφο δεν κατείχαν 30 φοιτητές, στους οποίους ακολουθώντας τις οδηγίες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου δεν επιτρέπουν την κάθοδο τους από το αεροσκάφος.
 
Το γεγονός αυτό προκαλεί αναταραχή στους χώρους αναμονής του αεροδρομίου, με γονείς και συγγενείς να διαμαρτύρονται και να ζητούν παρέμβαση κρατικών αξιωματούχων για επίλυση του προβλήματος.
 
Το βράδυ της Δευτέρας, πάντως, έγινε γνωστό ότι θα  γίνει τελικά η αποβίβαση των φοιτητών της EasyJet, που αφίχθησαν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου χωρίς τα αναγκαία πιστοποιητικά, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο.
 
Πηγή: philenews.com
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01