search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:47
MENU CLOSE

«Βόμβες» Μακρόν για τον κορωνοϊό: «Είμαστε σε πόλεμο» – Αναστολή όλων των μεταρρυθμίσεων

16.03.2020 19:20
«Βόμβες» Μακρόν για τον κορωνοϊό: «Είμαστε σε πόλεμο» - Αναστολή όλων των μεταρρυθμίσεων - Media

 

Με τη φράση «είμαστε σε υγειονομικό πόλεμο» ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε διάγγελμά του ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι μέχρι νεωτέρας «μπαίνουν στον πάγο» όλες οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, ακόμα και αυτή του συνταξιοδοτικού.

Επίσης ανακοίνωσε αυστηρότατους περιορισμούς στις μετακινήσεις εντός της Γαλλίας, λέγοντας ότι από το μεσημέρι της Τρίτης και για τουλάχιστον 15 μέρες περιορίζονται οι μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια.

Επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις για τροφοδοσία με τήρηση της απόστασης ασφαλείας του ενός μέτρου, καθώς και μετακινήσεις για ιατρική περίθαλψη και εργασία.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι αναβάλλεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών, ενώ επισήμανε ότι η Γαλλία βιώνει μια πολύ δύσκολη στιγμή και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη διάρκεια.

Προσέθεσε, δε, ότι ο στρατός θα βοηθήσει το νοσηλευτικό προσωπικό και ξεκαθάρισε ότι σε όσους δεν συμμορφώνονται στα μέτρα θα επιβάλλονται βαριά πρόστιμα.

Μιλώντας για την επιδημία του κορωνοϊού και συνεχίζοντας τις… πολεμικές παρομοιώσεις, ο Μακρόν είπε ότι ο εχθρος είναι εδώ αόρατος και προχωρεί και τόνισε ότι ζητά θυσίες για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Ως προς το οικονομικό σκέλος, ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι καμία επιχείρηση δεν θα αφεθεί να χρεοκοπήσει και υποσχέθηκε κρατικές εγγυήσεις ύψους 300 δισ. ευρώ για επιχειρηματικά δάνεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01