search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:53
MENU CLOSE

Κλείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αίγυπτο από 23 έως 31 Μαρτίου

21.03.2020 18:06
Κλείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αίγυπτο από 23 έως 31 Μαρτίου - Media

 

Το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι κλείνει όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της από τις 23 έως τις 31 Μαρτίου, ως ένα ακόμη προληπτικό μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Μουστάφα Ουαζίρι δήλωσε σήμερα ότι καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν προγράμματα απολύμανσης στους αρχαιολογικούς χώρους, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Παράλληλα, θα υπάρξει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης και προστασίας από τον φονικό ιό.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χθες μέχρι από τον φονικό κορονοϊό στην Αίγυπτο, ανεβάζοντας σε 10 τον συνολικό αριθμό των νεκρών. Κατά το ίδιο 24ωρο, επιβεβαιώθηκαν άλλα 9 κρούσματα, με αποτέλεσμα να υπολογίζονται στα 294 κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 73 από τους ασθενείς φαίνεται πλέον να έχουν θεραπευτεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:52