search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:54
MENU CLOSE

Δεν εξέλεξε αντιπρόεδρο η Χρυσή Αυγή

29.06.2012 14:26
Δεν εξέλεξε αντιπρόεδρο η Χρυσή Αυγή - Media

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την ανάδειξη αντιπροέδρων με την Χρυσή Αυγή να μην εκλεγεί τελικά τον έβδομο αντιπρόεδρο που της αναλογούσε ως πέμπτο κόμμα.

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την ανάδειξη αντιπροέδρων με την Χρυσή Αυγή να μην εκλεγεί τελικά τον έβδομο αντιπρόεδρο που της αναλογούσε ως πέμπτο κόμμα.

Ο  προερχόμενος από τη Χρυσή Αυγή βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Πολύβιος Ζησιμόπουλος, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 75 ψήφους και η θέση του 7ου αντιπροέδρου θα παραμείνει καινή.

Η κοινοβουλευτική δύναμη της Χρυσής Αυγής αριθμεί 18 βουλευτές και επομένως ο υποψήφιος του κόμματος έλαβε 23 ψήφους επιπλέον και από βουλευτές άλλων κομμάτων.

Σφοδρή ήταν η απάντηση της Χρυσής Αυγής που κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή:

Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ’ Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων. Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από τα υπόλοιπα κόμματα εκλεχθήκαν οι: Πρώτος αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ), δεύτερος αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Νάκος (ΝΔ) τρίτος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ) ,τέταρτος ο Γιάννης Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ) ,πέμπτος  ο Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ) και έκτη η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (Ανεξαρτητοι Έλληνες).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01