28/05/2020 05:45:36

Κορωνοϊός στο «Super Fast XI»: «Εισαγόμενο» συνεργείο Πολωνών έπιασε δουλειά χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα των τεστ!

Κορωνοϊός στο «Super Fast XI»: «Εισαγόμενο» συνεργείο Πολωνών έπιασε δουλειά χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα των τεστ! - Media

 

Mε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ γνωστοποίησε ότι στο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο "SUPER FAST XI", το οποίο βρίσκεται σε επισκευή στο Πέραμα και στο οποίο εργάζονται ως ναυτολογημένοι 43 Έλληνες ναυτεργάτες μαζί με 18μελές τεχνικό συνεργείο εργαζομένων από την Πολωνία, παρουσιάστηκε μετά από ιατρικό τεστ κρούσμα κορωνοϊού σε άτομο του πολωνικού συνεργείου.

Όπως προκύπτει από ενδελεχή εξέταση και μετά από επίσκεψη της ΠΕΝΕΝ στο πλοίο το συνεργείο είχε έρθει στην χώρα μας την περασμένη Κυριακή και όλοι πέρασαν από ιατρικό έλεγχο σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.

Η εταιρεία όμως χωρίς να περιμένει τα διαγνωστικά αποτελέσματα των εξετάσεων μετέφερε το συνεργείο στο πλοίο στο οποίο θα διέμενε για το χρονικό διάστημα που θα έκαναν τις κατάλληλες εργασίες.

Την μεθεπόμενη μέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι ένας εξ αυτών είχε τον κορωνοϊό.

Όπως τονίζει η ΠΕΝΕΝ, «το γεγονός αυτό αποδεικνύει την τουλάχιστον λανθασμένη και επικίνδυνη επιλογή της πλοιοκτήτριας εταιρείας να μεταφέρει το συνεργείο για διαμονή στο πλοίο χωρίς να αναμένει το αποτέλεσμα των ιατρικών εξετάσεων. Στα πλαίσια του πλοίου είναι προφανές και δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφιβολία ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού αφού δεν είχαν παρθεί τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας για την ανυπαρξία των κατάλληλων μέτρων στην προστασία της υγείας των Ναυτεργατών στους χώρους δουλειάς αλλά και την απουσία ουσιαστικών ελέγχων από την πλειονότητα των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών οι οποίες επαναπαύονται στις γενικές οδηγίες τις οποίες έχουν εκδώσει σχετικά με τον κορωνοϊό.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.