31/05/2020 02:04:51

Τσίπρας: Να πάρει πίσω ο Μητσοτάκης το εξευτελιστικό μέτρο για τα προγράμματα κατάρτισης

Τσίπρας: Να πάρει πίσω ο Μητσοτάκης το εξευτελιστικό μέτρο για τα προγράμματα κατάρτισης - Media

 

Να πάρει πίσω το μέτρο για το επίδομα των 600 ευρώ προς τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες καλεί ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με το προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «απαράδεκτη μεθόδευση» καλώντας τον πρωθυπουργό να επιληφθεί προσωπικά για την ακύρωσή της. Χαρακτηρίζει δε «αδιανόητο» το γεγονός ότι ενώ δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή περιορισμοί από την ΕΕ ως προς τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης, η κυβέρνηση συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο σε μια σειρά κρίσιμους επαγγελματικούς κλάδους.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων στη συζήτηση που είχαν μέσω τηλεδιάσκεψης « εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό του κου Μητσοτάκη στους δικηγόρους της χώρας, καθώς στο διάγγελμά του τους συμπεριέλαβε, μαζί με όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ για 1,5 μήνα, αλλά λίγες μέρες αργότερα τους παρέπεμψε σε προγράμματα κατάρτισης και σε δυο voucher των 300 ευρώ, μέχρι το τέλος Μαΐου».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζει στη δήλωσή του ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εξελέγη με σημαία τη μεσαία τάξη, αλλά για μια ακόμη φορά σήμερα αποδεικνύει «πόσο την εξαπάτησε και πόσο στα αλήθεια ενδιαφέρεται για τα προβλήματά της, αφού στα ζωτικά προβλήματα των πιο χαρακτηριστικών εκπροσώπων της, των ελεύθερων επαγγελματιών –επιστημόνων, απαντάει με τα ψίχουλα των 300 ευρώ το μήνα και μάλιστα με τρόπο εξευτελιστικό». Υπό την έννοια ότι «τους θεωρεί a priori ακατάρτιστους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τους προσφέρει προγράμματα εκμάθησης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη « να παρέμβει προσωπικά και να πάρει πίσω αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση» και «να εντάξει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως άλλωστε προβλέπει και η ΠΝΠ, χωρίς καμία εξαίρεση, στο έκτακτο -αν και ανεπαρκές- επίδομα των 800 ευρώ».

«Μου φαίνεται αδιανόητο» προσθέτει «τη στιγμή που δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί από την ΕΕ στις δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης, η κυβέρνηση να συμπεριφέρεται με αυτό το τρόπο σε μια σειρά από κρίσιμους επαγγελματικούς κλάδους.

Παράλληλα, αφήνει την αιχμή πώς «αν βέβαια επρόκειτο για τίποτα golden boys διοικήσεων ΔΕΚΟ που η ίδια πρόσφατα διόρισε, δεν έχει κανένα πρόβλημα, αφού οι ίδιοι αποφάσισαν τις μέρες αυτές να διπλασιάσουν τους μισθούς τους εν μέσω της πανδημίας και της κρίσης».

Και καταλήγει: «Αιδώς Αργείοι...».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.