search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:40
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Η στρατηγική Τσιόδρα μετά το πρώτο κύμα της επιδημίας

01.04.2020 16:23
Το ΕΚΠΑ προκηρύσσει θέση «βοηθού» του Σωτήρη Τσιόδρα - Media

 

Την πεποίθηση ότι θεωρητικά όλοι μπορεί να νοσήσουμε από τον κορονοϊό εξέφρασε στην καθιερωμένη ενημέρωση του ο Σ. Τσιόδρας συμπληρώνοντας «αρκεί να μην νοσήσουμε όλοι μαζί». Ιδιαίτερη στιγμή στην ενημέρωση αποτέλεσε η ονομαστική αναφορά του σε δεκάδες ονόματα ασθενών με κορονοϊό αλλά και γιατρών και νοσηλευτών που τους περιθάλπουν, μετά από την επίσκεψη του σε νοσοκομείο αναφοράς, ενώ αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, ανακοίνωσε έναν ακόμα νεκρό και 81 νέα κρούσματα και άλλα 20 που εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο.

Ερωτηθείς για το ποια θα είναι η στρατηγική μετά το πρώτο κύμα της επιδημίας, είπε ότι όσοι άνθρωποι έχουν αναπτύξει υψηλά αντισώματα θα έχουν «ένα τύπου διαβατήριο αντισωμάτων για να μπορούν να δουλεύουν στην πρώτη γραμμή. Ο ιός φαίνεται ότι δημιουργεί ανοσία η οποία σύμφωνα με κάποιους ενδέχεται να διαρκεί από 2-3 χρόνια. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει το φθινόπωρο» απάντησε ο κος Τσιόδρας σε ερώτηση για το πότε θα έχουμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η στρατηγική για εμβολιασμό για τη γρίπη από το ερχόμενο φθινόπωρο είναι σωστή καθώς όπως είπε «δεν θες να υπάρχουν ταυτόχρονα δυο επιθετικοί ιοί στην κοινότητα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01