search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:04
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πόλη στην Κίνα απαγορεύει τη βρώση κρέατος σκύλων και γατιών

02.04.2020 12:29
Κορωνοϊός: Πόλη στην Κίνα απαγορεύει τη βρώση κρέατος σκύλων και γατιών - Media
 
Μια από τις θετικές «παρενέργειες» της πανδημίας του Covid-19 είναι ότι σταδιακά σταματούν ανατριχιαστικές και απάνθρωπες διατροφικές συνήθειες σε διάφορες χώρες του κόσμου.
 
Έτσι, η πόλη της Σεντζέν στα νότια της Κίνας απαγορεύει στους κατοίκους να τρώνε γάτες και σκύλους, μέτρο που εμπεριέχεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την κατάργηση του εμπορίου άγριων ζώων.
 
Οι επιστήμονες ερευνούν το ενδεχόμενο ο ιός να πέρασε στους ανθρώπους από τα ζώα. Κάποια από τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ανθρώπους που βρίσκονταν στην αγορά στην κεντρική πόλη της Ουχάν, όπου πωλούνται νυχτερίδες, μοσχογαλίδες, φίδια και άλλα ζώα.
 
Οι αρχές στην πόλη είπαν ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου.
 
«Γάτες και σκύλοι θεωρούνται ότι έχουν την πιο στενή σχέση με τους ανθρώπους απ’ ό,τι οποιοδήποτε άλλο ζώο και καταργώντας την κατανάλωσή τους είναι μία κοινή πρακτική σε αναπτυγμένες χώρες και στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν» , ανέφερε η κυβέρνηση της πόλης σε εντολή που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
 
«Αυτή η απαγόρευση ανταποκρίνεται στην απαίτηση και το πνεύμα του ανθρώπινου πολιτισμού”» προστίθεται στην εντολή.
 
Ενώ η κατάργηση κατανάλωσης άγριων ζώων εφαρμόζεται σε επαρχίες και μεγάλες πόλεις της Κίνας, η Σεντζέν είναι η μοναδική που επεκτείνει το μέτρο και σε ό,τι αφορά τους σκύλους και τις γάτες. Υπενθυμίζεται ότι σε πολλές περιοχές της Ασίας τρώνε ιδίως σκύλους.
 
Πηγή: enikos.gr / Daily Mail
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30