search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:13
MENU CLOSE

Διακοπή κράτησης Σ. Ξηρού για λόγους υγείας

05.07.2012 11:47
Διακοπή κράτησης Σ. Ξηρού για λόγους υγείας - Media

Ο Σάββας Ξηρός θα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει αίτηση οριστικής αποφυλάκισής του.

Πεντάμηνη διακοπή της κράτησης του καταδικασθέντος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Σάββα Ξηρού, για λόγους υγείας, αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

Ο Σάββας Ξηρός θα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει αίτηση οριστικής αποφυλάκισής του.

Σύμφωνα με την συνήγορό του, ο οποίος επικαλέσθηκε γνωμάτευση των ιατρών, ο Σ. Ξηρός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με ολική απώλεια όρασης στο ένα μάτι και μερική στο άλλο.

Όπως έγινε γνωστό το Νοέμβριο υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο ένα μάτι, ενώ σύμφωνα με την συνήγορό του, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ακοής.

Όπως είπε επίσης από μικρόβιο που προσέβαλε τον οργανισμό του μέσα στις φυλακές, έχουν προκληθεί σοβαρά οιδήματα στα πόδια του και γι’ αυτό εκτίμηση των γιατρών ήταν ότι για τη θεραπεία του πρέπει μεταφερθεί εκτός σωφρονιστικού καταστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου είχε προσφύγει ο Σάββας Ξηρός, είχε κάνει δεκτή την προσφυγή του για ανεπαρκή παροχή ιατρικής φροντίδας και για παραβίαση του άρθρου 3 από το ελληνικό κράτος (απαγόρευση των βασανιστηρίων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και έχει επιδικάσει την καταβολή στον προσφυγόντα 1.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01