search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:44
MENU CLOSE

Το κορίτσι που εξαφανίστηκε

06.07.2012 16:14
Το κορίτσι που εξαφανίστηκε - Media

Αμερικανίδα συγγραφέας, την οποία έχουμε απο­λαύσει ήδη στα δυο πρώτα της βιβλία, «Τα αιχμηρά αντικείμενα» και τον «Σκοτεινό Τόπο». Στο νέο της βιβλίο, η Φλιν δεν ξεφεύγει από τα αγαπημένα της μοτίβα: ήρωες με ακραίες ψυχώσεις, δραματικές κορυφώσεις και σασπένς, τεκμηριωμένες δικαστι­κές και αστυνομικές πληροφορίες και πάνω από όλα η ψυχογραφία των μεσοδυτικών πολιτειών των ΗΠΑ.

Τζίλιαν Φλιν

Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σελ.: 568

Αμερικανίδα συγγραφέας, την οποία έχουμε απο­λαύσει ήδη στα δυο πρώτα της βιβλία, «Τα αιχμηρά αντικείμενα» και τον «Σκοτεινό Τόπο». Στο νέο της βιβλίο, η Φλιν δεν ξεφεύγει από τα αγαπημένα της μοτίβα: ήρωες με ακραίες ψυχώσεις, δραματικές κορυφώσεις και σασπένς, τεκμηριωμένες δικαστι­κές και αστυνομικές πληροφορίες και πάνω από όλα η ψυχογραφία των μεσοδυτικών πολιτειών των ΗΠΑ. Ο Νικ και η Έιμι είναι δυο νέα παιδιά που γνωρίζονται και παντρεύονται στη Νέα Υόρκη, και απολαμβάνουν την απόλυτη επιτυχία στον γάμο. Όλα αυτά, μέχρις ότου ξεσπάσει η γνωστή οικονο­μική κρίση που έπληξε τις ΗπΑ το 2008. Όταν ο Νικ χάνει τη δουλειά του ως δημοσιογράφος για να τον ακολουθήσει και η Έιμι λίγο αργότερα, τίθεται στο ζευγάρι επιτακτικά το ζήτημα της μετακόμισης στο Μιζούρι, ιδιαίτερη πατρίδα του Νικ. Στη δύσκολη αυτή απόφαση παίζει καθοριστικό ρόλο και η αρ-ρώστια της μητέρας του Νικ. Η Έιμι, βέρα Νεοϋορ­κέζα, δεν μοιάζει να είναι ευτυχισμένη με αυτή την εξέλιξη, ωστόσο δεν δείχνει φανερά τουλάχιστον τη διάθεση να δημιουργήσει πρόβλημα. Η σχέση του ζευγαριού, όμως, αρχίζει να παρουσιάζει ρωγ­μές. Έτσι, δυο χρόνια μετά την εγκατάστασή τους στη γενέτειρα του Νικ, την ημέρα της πέμπτης επε­τείου του γάμου τους η Έιμι εξαφανίζεται. Το βιβλίο είναι δομημένο κατά κεφάλαια, όπου η υπόθεση εξελίσσεται εναλλάξ από τη μεριά των δυο ηρώων – του Νικ και της Έιμι – σαν δυο παράλληλες ιστο­ρίες. Η Φλιν ξέρει να χειρίζεται με επιδεξιότητα το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Το μεγάλο της ταλέ­ντο είναι ότι καταφέρνει να τον εντάξει μέσα στην ιστορία χαρίζοντάς του την αίσθηση του αυτόπτη μάρτυρα της εξέλιξης.

Ξενοφών Μπρουντζάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:43