search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:11
MENU CLOSE

Αποκλεισμένοι πρόσφυγες στη Μαλακάσα – Μητέρες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν γάλα για τα παιδιά τους

06.04.2020 17:20
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Ριτσώνας και Μαλακάσας	 - Media

 

Παιδιά χωρίς γάλα στο αποκλεισμένο καμπ της Μαλακάσας, εξαθλίωση στις Μόριες και οργή στις Αμυγδαλέζες για την κράτηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά κάνει λόγο η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΚΕΡΦΑ) σε νέα καταγγελία της.

«Η επιλογή της κυβέρνησης να αποκλείσει τους πρόσφυγες από την μετακίνηση σε μέρη όπου μπορούν να προμηθεύονται τα βασικά είδη διατροφής για την επιβίωση τους είναι μια ρατσιστική δολοφονική επιλογή των ώρα που στην Αθήνα καμία συνοικία δεν βρέθηκε σε απαγόρευση κυκλοφορίας έστω και αν υπάρχουν εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

«Μητέρες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν γάλα για τα παιδιά τους, πρόσφυγες που ζουν μέσα σε σκηνές και έπαιρναν συσσίτιο το έχουν στερηθεί! Αυτό είναι το σχέδιο εξόντωσης των προσφύγων που εφαρμόζει η κυβέρνηση τηρώντας σταθερά το δόγμα “να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο”.Τεστ για κορονοϊό γίνονται μόνο για την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς και όχι για όλους.

Με την βροχή η κατάσταση στους σκηνίτες της Μαλακάσας ήταν απελπιστική.

Ο κύριος Τσιόδρας εγκρίνει αυτήν την εγκληματική πολιτική μαντρώματος στα στρατόπεδα προσφύγων; Πόσο θα κρατήσει η απανθρωπιά του να μην μοιράζεται καν φαγητό στους αποκλεισμένους;

Την ίδια ώρα στη Λέσβο, πρόσφυγες ζούνε στις παραλίες κάτω από σάπιες βάρκες μέσα στη βροχή μαζί με τα παιδιά τους που τουρτουρίζουν και τους ρατσιστές να τους εμποδίζουν να μετακινηθούν σε πιο ασφαλή σημεία. Στη Μόρια η διανομή τροφής έχει με την εγκατάλειψη των τροφίμων στην είσοδο του καμπ προκαλώντας χάος!

Τις ίδιες εικόνες ντροπής στο κλειστό καμπ στο Κλειδί Σερρών, με παιδιά να τρέμουν από το κρύο,κατήγγειλε ο κοινοτάρχης του Προμαχώνα.

Στα κλειστά στρατόπεδα και τα συνωστισμένα αστυνομικά τμήματα η οργή φουντώνει για την παράλογη διοικητική κράτηση μηνών μετά τις επιχειρήσεις σκούπα της κυβέρνησης από την αρχή της χρονιάς εφαρμόζοντας το νέο ρατσιστικό νόμο κατάργησης του ασύλου.

Είναι καιρόας να βάλουμε τέλος στην εγκληματική πολιτική και την ρατσιστική απανθρωπιά της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την γενικευμένη αμνηστία όλων των μεταναστών χωρίς χαρτιά, άμεση απελευθέρωση τους και την απόδοση αδειών παραμονής και εργασίας, όπως έκανε η Πορτογαλία.

Απαιτούμε την άμεση εκκένωση των καμπ, την μετακίνηση των προσφύγων στις πόλεις και την εγκατάσταση τους στα κλειστά ξενοδοχεία μέχρι οριστικά να κατανεμηθούν σε σπίτια.

Η ΚΕΕΡΦΑ σας καλεί να στηρίξετε και να βοηθήσετε τον αγώνα αυτό τώρα. Επικοινωνήστε στο [email protected] και στο τηλ 6932828964

YΓ. Ευχαριστούμε τον Γιώργο Κωνσταντίνου για την ζωγραφιά με τον Οδυσσέα στη Μόρια. Συνοδεύεται απο τους παρακάτω στίχους της Οδύσσειας:
“Σ΄ένα νησί εμποδίζομαι τόσον καιρό και δεν μπορώ
Να βρώ σωτήρια λύση- έτσι η καρδιά μου κάθε μέρα λιγοστεύει. Αλλά ομολόγησέ μου (…)
Σαν ποιος θεός μ΄έχει δεμένο, ποιος έφραξε το δρόμο μου (…).”

Ομήρου Οδύσσεια, Ραψ. δ 463-467».

Επιπλέον, παραθέτει καμπάνια για τη συγκέντρωση υπογραφών με τίτλο «Εκκενώστε τα καμπ! Σπίτια για τους πρόσφυγες!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59