search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:05
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Παγκόσμιος «πόλεμος» για μάσκες και υγειονομικό υλικό (Audio)

07.04.2020 13:00
Προσοχή: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί - Οι μάσκες με οξείδιο του χαλκού δεν είναι για παιδιά - Media
 
“Αυτό το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι διάφορες χώρες λόγω της κρισιμότητας των καταστάσεων που βιώνουν εσωτερικά έχουν επιβάλει υπέρμετρες απαγορεύσεις και περιορισμούς στις παραγωγές αυτού του ιατρικού εξοπλισμού, ειδικά στις μάσκες, τους αναπνευστήρες κλπ”, είπε ο δικηγόρος ειδικός στο δίκαιο μεταφορών, το ναυτικό δίκαιο, το εμπορικό, εταιρικό, εργατικό, ασφαλιστικό, διοικητικό δίκαιο και τη διαιτησία κ. Γιώργος Μαρωνίδης στον Real FM, αναφερόμενος στον άτυπο “πόλεμο” και την “μασκοπειρατεία” μεταξύ κρατών για την προμήθεια προστατευτικών μασκών που βρίσκεται σε εξέλιξη εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
 
“Αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος Τραμπ έχει επιβάλει στις εταιρείες που παράγουν αυτά τα προϊόντα μία απαγόρευση εξαγωγών επικαλούμενος ένα νομοθέτημα του 1950, επί εποχής πολέμου Κορέας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρωνίδης και πρόσθεσε: “Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση πήγε να προστατεύσει τα σύνορά της για να αποφευχθούν οι εξαγωγές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παραμείνουν τα εμπορεύματα του ιατρικού εξοπλισμού και να διατίθενται στις χώρες που έχουν ανάγκη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, ήρθαν τα ίδια τα κράτη και απαγόρευσαν την εξαγωγή εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζούμε σε μία εποχή που όλες οι χώρες επικαλούνται κάποιες συνθήκες”.
 

Πηγή: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:05