search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:36
MENU CLOSE

Μέρκελ: Πολύ σημαντική η φιλία μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας

07.07.2012 14:53
Μέρκελ: Πολύ σημαντική η φιλία μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας - Media

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό των 50 ετών συμφιλίωσης μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, δήλωσε ότι η φιλία ανάμεσα στα δύο κράτη είναι μια από τις σημαντικότερες σε διεθνές επίπεδο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό των 50 ετών συμφιλίωσης μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, δήλωσε ότι η φιλία ανάμεσα στα δύο κράτη είναι μια από τις σημαντικότερες σε διεθνές επίπεδο.

Σφραγίζοντας την συμφιλίωση ανάμεσα στις δύο χώρες, οι πρώην ηγέτες τους, Σαρλ ντε Γκολ και Κόνραντ Αντενάουερ τόλμησαν να κάνουν ένα νέο, διαφορετικό ξεκίνημα που οδήγησε σε διεθνές επίπεδο σε μια από τις σημαντικότερες φιλίες, την γαλλο-γερμανική φιλία, υπογράμμισε η Μέρκελ.

«Παραμέρισαν τις αμφιβολίες που είχαν πολλοί και αυτό αποτέλεσε ένα ουσιαστικό βήμα στην πορεία μιας ενωμένης Ευρώπης. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε από κοινού, Γαλλία και Γερμανία», είπε ακόμα η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε απέναντι στις σημερινές προκλήσεις», επεσήμανε, αναφερόμενη στην κρίση της ευρωζώνης.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα L’Union επεσήμανε ότι δεν πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την γαλλο-γερμανική σχέση ως ένα διευθυντήριο που θα δίνει το δικαίωμα σε Γαλλία και Γερμανία να αποφασίζουν μόνες τους για λογαριασμό της Ευρώπης.

Οι δύο ηγέτες θα βρεθούν αύριο Κυριακή στον καθεδρικό ναό της Ρεν για τους εορτασμούς της 50ης επετείου. Στο ναό αυτό σφραγίσθηκε στις 8 Ιουλίου 1962 η συμφωνία συμφιλίωσης των δύο χωρών, με τη συνάντηση των τότε ηγετών τους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01