search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:36
MENU CLOSE

Και ο Γιούνκερ κατά των «κορωνο-ομολόγων»: Χρονοβόρα άρα ακατάλληλα

09.04.2020 11:07
Και ο Γιούνκερ κατά των «κορωνο-ομολόγων»: Χρονοβόρα άρα ακατάλληλα - Media

 

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αντιμετωπίζει θετικά τον κοινό δανεισμό των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περιπτώσεις κρίσεων.

Συγκεκριμένα δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα «Libération» ότι «η έκδοση κοινών ομολόγων δεν πρέπει να αποκλειστεί για πάντα από το ευρωπαϊκό οπλοστάσιο αντιμετώπισης κρίσεων.

Οι χώρες του Νότου θα έχουν την εντύπωση ότι οι λεγόμενες ενάρετες χώρες του Βορρά δεν είναι διατεθειμένες να επωμισθούν με αλληλεγγύη το βάρος των κρίσεων».

Για τα κορωνομόλογα είπε ότι «τα λεγόμενα ομόλογα κορωνοϊού ως βραχυπρόθεσμη απάντηση στην παρούσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν είναι κατάλληλα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Θα χρειάζονταν  μήνες και μήνες για να οικοδομηθεί η απαραίτητη οικονομική αρχιτεκτονική».

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε επίσης τις χώρες της ΕΕ «να αυξήσουν σημαντικά τα κονδύλια για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30