search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:35
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σε δοκιμή του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη προχωρούν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ

09.04.2020 16:51
Κορωνοϊός: Σε δοκιμή του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη προχωρούν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ - Media

 

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) ανακοίνωσαν σήμερα ότι προχωρούν στη δοκιμή του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία της Covid-19, λίγες ημέρες αφότου πολλοί Αμερικανοί γιατροί ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν την ουσία αυτή, που συνήθως δίνεται σε όσους πάσχουν από ελονοσία, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι αποτελεσματική απέναντι στον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου, που είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, έχει αυξηθεί κατακόρυφα στις ΗΠΑ, τη χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας. Πρόσφατα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι ίσως να πρόκειται για ένα «όπλο» απέναντι στην ασθένεια.

Στη μελέτη θα εξεταστούν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης. Την έρευνα ανέλαβε το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος (NHLBI), που είναι τμήμα του NIH.

«Η υδροξυχλωροκίνη φάνηκε πολλά υποσχόμενη σε εργαστηριακό περιβάλλον εναντίον του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την Covid-19 και οι προκαταρκτικές αναφορές υπονοούν μια ενδεχόμενη αποτελεσματικότητά της σε μικρές μελέτες σε ασθενείς», είπε ο Τζέιμς Π. Κίλεϊ, ο διευθυντής του Τμήματος Πνευμονικών Νόσων του NHLBI.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται για την ελονοσία και διάφορες ρευματοειδείς παθήσεις, όπως την αρθρίτιδα. Στις πιθανές παρενέργειές του περιλαμβάνονται η απώλεια όρασης και τα καρδιολογικά προβλήματα.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει εγκρίνει την υδροξυχλωροκίνη ως θεραπεία για την Covid-19, αλλά έχει δώσει την έγκρισή της να χρησιμοποιείται το φάρμακο κατά της ελονοσίας.

Πολλές φαρμακοβιομηχανίες σε όλον τον κόσμο δίνουν αγώνα δρόμου για να αναπτύξουν ένα φάρμακο ή ένα εμβόλιο για την ασθένεια που έχει σκοτώσει περισσότερους από 87.000 ανθρώπους μέχρι σήμερα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30