search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:38
MENU CLOSE

Καλά νέα από Τσιόδρα: Αρχίζει στην Ελλάδα η θεραπεία με πλάσμα ιαθέντων από τον κορωνοϊό

13.04.2020 16:07
Τσιόδρας: Νέα τεχνική εμβολιασμού - Πώς λειτουργεί η μέθοδος mRNA - Media
 
Μια καλή ανακοίνωση συμπεριέλαβε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, καθώς ανακοίνωσε ότι αρχίζει στην Ελλάδα η δοκιμή της θεραπείας του Covid-19 με χρήση πλάσματος από  ανθρώπους που νόσησαν και θεραπεύτηκαν.
 
Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά στην μέθοδο αυτή, για την οποία έχουν γραφτεί αρκετά δημοσιεύματα στο εξωτερικό, εξηγώντας ότι η θεραπεία βασίζεται στην χρήση πλάσματος από το αίμα ασθενών που ανάρρωσαν πλήρως από τον κορωνοϊό.
 
Η διαδικασία αρχίζει στην Ελλάδα σε εθελοντική βάση, με συντονιστή τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνου Δημόπουλου.
 
Ο πρύτανης μιλώντας νωρίτερα για το θέμα στον ΣΚΑΪ, έλεγε: «Κάνεις μια παθητική ανοσοποίηση. Του δίνεις έτοιμα αντισώματα». Όπως σημείωνε θα κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές ένα ελληνικό πρωτόκολλο που θα έχει ως στόχο να αντιμετωπιστούν οξέα περιστατικά, αλλά θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε και για το μέλλον.
 
Ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε πως το πλάσμα θα χορηγείται σε σοβαρά ασθενείς, αφού συλλεχθεί από δότες που νόσησαν, έχουν αναρρώσει, δεν έχουν συμπτώματα και είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
 
Ο λοιμωξιολόγος έσπευσε να σημειώσει πως δεν υπάρχει ακόμη βεβαιότητα για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου αυτής στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. «Αν αποδειχτεί αποτελεσματική θα είναι ένα ακόμη θετικό όπλο» δήλωσε ωστόσο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:36