search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:06
MENU CLOSE

Η Κίνα στέλνει το θηριώδες αεροπλάνο Antonov, γεμάτο με ιατροφαρμακευτική βοήθεια για τον κορωνοϊό, στην Πολωνία

14.04.2020 13:31
Η Κίνα στέλνει το θηριώδες αεροπλάνο Antonov, γεμάτο με ιατροφαρμακευτική βοήθεια για τον κορωνοϊό, στην Πολωνία - Media

 

Το «Antonov 225 Mriya» είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο. Σχεδιάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση στις αρχές της δεκαετίας του 80, αρκικά σα διαστημικό λεωφορείο αλλά χρησιμοποιήθηκε σαν μεταγωγικό – kargo αεροπλάνο. Μπορεί σε μια πτήση και μόνο να μεταφέρει 250 τόνους υλικό. 
Ένα τέτοιο αεροπλάνο στέλνουν γεμάτο με ιατροφαρμακευτικό υλικό θα απογειωθεί από την Κίνα και θα προσγειωθεί στην Πολωνία. Το αεροπλάνο θα κάνει δυο διαδρομές και η βοήθεια συνολικά που θα σταλεί στην Πολωνία από τους Κινέζους θα ξεπερνά τους 400 τόνους. Με μία μόνο πτήση, το An-225 μπορεί να μεταφέρει τόσο φορτίο από την Κίνα όσο 10 Boeing 787 Dreamliners»
Η βοήθεια αυτή μεταφράζεται σε 7.000.000 χειρουργικές μάσκες, εκατοντάδες χιλιάδες προστατευτικά προσώπου καθώς και πλαστικές στολές που φοράνε οι γιατροί και οι νοσοκόμοι μέσα στα νοσοκομεία για τον κορωνοϊό. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01