search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:29
MENU CLOSE

Τι απαντά ο ΠΟΥ για την απόφαση Τραμπ να κόψει τη χρηματοδότηση

15.04.2020 17:11
Κορωνοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση του ΠΟΥ για τις μεταλλάξεις - Media

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «εξέφρασε τη λύπη» του σήμερα για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει τη χρηματοδότηση του οργανισμού, τον οποίο κατηγορεί για κακή διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Λυπούμαστε για την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να διατάξει τη διακοπή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέσω διαδικτύου.

Η διαχείριση της πανδημίας της Covid-19 από τις παγκόσμιες αρχές υγείας θα εξεταστεί «εν ευθέτω χρόνω», διαβεβαίωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

«Εν ευθέτω χρόνω, οι επιδόσεις του ΠΟΥ στη μάχη κατά της πανδημίας της Covid-19 θα εξεταστούν από τα κράτη μέλη του ΠΟΥ και από ανεξάρτητα όργανα που υπάρχουν για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ευθύνης», διευκρίνισε τονίζοντας ότι «αυτό είναι μέρος της συνήθους διαδικασίας που ακολουθούν τα κράτη μέλη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24