search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:36
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκρισίες τα περί διαπραγμάτευσης

12.07.2012 15:42
ΣΥΡΙΖΑ: Υποκρισίες τα περί διαπραγμάτευσης - Media

«Κυβερνητική τρόικα εσωτερικού» που «αναμασά υποκριτικά τα περί διαπραγμάτευσης, την ίδια ώρα που σχεδιάζει να φορτώσει τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα», χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι μνημονιακές πολιτικές στέλνουν το λαό και τη νεολαία στον “Καιάδα” της ανεργίας», σχολίασε ο Δημήτρης Στρατούλης

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση μετά τις νέες δηλώσεις περί αναδιαπραγμάτευσης ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κυβερνητική τρόικα εσωτερικού» που «αναμασά υποκριτικά τα περί διαπραγμάτευσης, την ίδια ώρα που σχεδιάζει να φορτώσει τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα», χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακόμα και η περίφημη επιμήκυνση, την οποία τα τρία κόμματα παρουσίαζαν ως σωτηρία για τη χώρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά επιμήκυνση της λιτότητας, τώρα παραπέμπεται για μετά την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του Μνημονίου», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προσθέτει, η κυβέρνηση σκοπεύει να τηρήσει κατά γράμμα το μνημονιακό πρόγραμμα, «δηλαδή ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, νέους δυσβάσταχτους φόρους, όπως στο πετρέλαιο θέρμανσης, νέες απολύσεις και νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα», που «όλοι γνωρίζουν ότι θα επιτείνει την ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια».

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής και για μια νέα εθνική στρατηγική, με άξονες «την προστασία των δημόσιων αγαθών, την ενίσχυση της εργασίας και της ανάπτυξης, τον δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, τη θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος για την αναδιανομή του πλούτου», η οποία «αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση με όρθια την κοινωνία».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου υπουργείου Εργασίας της παράταξης, Δημήτρης Στρατούλης, δήλωσε με αφορμή τα ποσοστά ανεργίας για τον Απρίλιο (22,5%): «Οι μνημονιακές πολιτικές στέλνουν το λαό και τη νεολαία στον “Καιάδα” της ανεργίας».

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι «οι κατεδαφιστικές πολιτικές του ΠαΣοΚ, της ΝΔ, της τρόικας και του ΣΕΒ οδηγούν τα ποσοστά ανεργίας σε πρωτοφανή ιστορικά ρεκόρ και τους νέους να είναι πάνω από ένας στους δύο άνεργος» έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα, όπως υποστήριξε, «σε ένα απέραντο κοινωνικό ερειπιώνα».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «βάρβαρες και ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές, που συνεχίζονται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠαΣοΚ-ΔΗΜΑΡ και μετά τις εκλογές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01