search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:32
MENU CLOSE

Oktoberfest τέλος – Η διασημότερη γιορτή μπίρας στον κόσμο δεν θα γίνει λόγω κορωνοϊού

22.04.2020 08:14
Oktoberfest τέλος - Η διασημότερη γιορτή μπίρας στον κόσμο δεν θα γίνει  λόγω κορωνοϊού - Media

 

Ακυρώθηκε τελικά το φετινό Oκtoberfest, η μεγαλύτερη γιορτή μπίρας στον κόσμο που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ.

«Ζούμε με τον κορονοϊό σημαίνει ζούμε προσεκτικά. Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, υπάρχει ευαισθησία. Καταλήξαμε ότι το ρίσκο είναι υπερβολικά υψηλό… Δεν ωφελούν οι ημι-εναλλακτικές λύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σέντερ, ενώ ο κ. Ράιτερ έκανε λόγο για «πικρό χάπι» και για μια συναισθηματικά και οικονομικά δύσκολη στιγμή.

Το «Oktoberfest» προσελκύει κάθε χρόνο μέχρι και έξι εκατομμύρια λάτρεις της βαυαρικής μπίρας, ενώ τα έσοδα για το Μόναχο ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η φετινή διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 19 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου και είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί χωρίς επισκέπτες από το εξωτερικό, αλλά τελικά οι αρμόδιες αρχές επέλεξαν την ολική ακύρωση της.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Γερμανία ανεβαίνει, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 1.785 νέα κρούσματα – ένας σχετικά μικρός αριθμός σε σχέση με μία εβδομάδα πριν όπου τα κρούσματα διπλασιάζονταν καθημερινά.

Επίσης σημειώθηκαν άλλοι 194 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 4.598 θανάτους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch.

Να σημειωθεί πως οι αρχές χαλάρωσαν χθες κάποια μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκαλώντας ωστόσο, ανησυχίες, για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01