search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:16
MENU CLOSE

Πέντε τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

13.07.2012 07:25
Πέντε τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική - Media

Πέντε άτομα στην Αττική έχουν μέχρι στιγμής μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πέντε άτομα στην Αττική έχουν μέχρι στιγμής μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα κρούσματα έχουν σημειωθεί στα νότια προάστια, γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες και προμηνύει την εμφάνιση και νέων μολύνσεων σε κατοίκους των περιοχών.

Οι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον ιό έπειτα από τσίμπημα κουνουπιών νοσηλεύονται με επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η μόλυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου συνήθως δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα, ωστόσο σε ηλικιωμένα και ανοσοκατεσταλμένα άτομα μπορεί να οδηγήσει σε μηνιγγίτιδα και εγκεφαλίτιδα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Υγείας υπό την υφυπουργό Φωτεινή Σκοπούλη, αποφασίστηκε να γίνουν ψεκασμοί σε φρεάτια και περιοχές όπου υπάρχουν στάσιμα νερά.

Μεταξύ άλλων, ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, όπου υπάρχει λίμνη, καθώς και σε άλλα πάρκα της πόλης.
Να σημειωθεί ότι κανονικά οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται την άνοιξη. Εντούτοις φέτος μόλις το 10% των δήμων προχώρησε σε ψεκασμούς λόγω της έλλειψης κονδυλίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01