search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Έλεγχος επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην κλινική «Ταξιάρχαι» – Διαπιστώσεις για τις συνθήκες λειτουργίας

24.04.2020 18:41
Έλεγχος επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην κλινική «Ταξιάρχαι» - Διαπιστώσεις για τις συνθήκες λειτουργίας - Media

 

Έλεγχο στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» διενήργησε το απόγευμα της Παρασκευής, 24.04.2020, κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διερευνηθεί η συμμόρφωση της επιχείρησης στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, μετά τους θανάτους και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας αυτεπαγγέλτως και κατόπιν συνεννοήσεως με το Υπουργείο Υγείας διενήργησε έλεγχο στην Ιδιωτική Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι», που βρίσκεται στο Περιστέρι και στην οδό Πελοπίδα 19 με σκοπό τη διερεύνηση της συμμόρφωσης της εν λόγω επιχείρησης με τις κείμενες διατάξεις που διέπουν το καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών δημόσιας υγείας, με επίκεντρο την εφαρμογή των μέτρων που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης του SARS COV 2.

Από τον επιτόπιο έλεγχο των Επιθεωρητών-Ελεγκτών κατεγράφησαν αρχικές διαπιστώσεις σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας της ΙΓΝ και ιδιαίτερα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ενώ ζητήθηκαν και σειρά εγγράφων και λοιπών ελεγκτικών πειστηρίων.

Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και για όλες τις ενέργειες υπάρχει επικοινωνία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με το Υπουργείο Υγείας.

Η ΕΑΔ προγραμματίζει ελέγχους και σε άλλες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και ιδιωτικών δομών παροχής υπηρεσιών υγείας με αντικείμενο την αξιολόγηση της συμμόρφωσής τους με τους κανόνες και τα μέτρα αποφυγής διασποράς του ιού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:23