05/07/2020 01:02:51

Με καπέλα ενός… μέτρου κρατάνε τις αποστάσεις τα Κινεζάκια στο σχολείο (Video)

Με καπέλα ενός… μέτρου κρατάνε τις αποστάσεις τα Κινεζάκια στο σχολείο (Video) - Media

 

Έναν αν μη τι άλλο πρωτότυπο τρόπο ανακάλυψαν οι Κινέζοι για να «αναγκάσουν» τα παιδιά να κρατάνε τις αποστάσεις ασφαλείας στα σχολεία που άνοιξαν αυτές τις μέρες στην Κίνα.

Όπως φαίνεται στα βίντεο που ακολουθούν οι κινεζικές αρχές ζήτησαν από τους μαθητές να φορέσουν καπέλα «ενός μέτρου», όπως τα ονομάζουν, για να τηρούν τις αποστάσεις. Τα καπέλα έχουν προσαρμοσμένες επεκτάσεις που δεν επιτρέπουν στα παιδιά να έρθουν σε μικρότερη απόσταση των δύο μέτρων το ένα από το άλλο.

Η αρχική ιδέα ξεκίνησε από παιδικό σταθμό στην πόλη Χανγκζού με τους μικρούς μαθητές ηλικίας 1-3 ετών να επιστρέφουν στις τάξεις στις 26 Απριλίου. Είχε προηγηθεί επικοινωνία των εκπαιδευτικών του σχολείου με τους γονείς των μαθητών για να τους ζητήσουν να κατασκευάσουν τα αυτοσχέδια καπέλα στο σπίτι.

Οι μικροί μαθητές εκτός από το να φοράνε τα καπέλα έχουν λάβει οδηγίες και να μην τα αγγίζουν αλλά και να μην έρχονται σε επαφές με άλλους μαθητές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.