search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 04:14
MENU CLOSE

Με καπέλα ενός… μέτρου κρατάνε τις αποστάσεις τα Κινεζάκια στο σχολείο (Video)

28.04.2020 10:54
Με καπέλα ενός… μέτρου κρατάνε τις αποστάσεις τα Κινεζάκια στο σχολείο (Video) - Media

 

Έναν αν μη τι άλλο πρωτότυπο τρόπο ανακάλυψαν οι Κινέζοι για να «αναγκάσουν» τα παιδιά να κρατάνε τις αποστάσεις ασφαλείας στα σχολεία που άνοιξαν αυτές τις μέρες στην Κίνα.

Όπως φαίνεται στα βίντεο που ακολουθούν οι κινεζικές αρχές ζήτησαν από τους μαθητές να φορέσουν καπέλα «ενός μέτρου», όπως τα ονομάζουν, για να τηρούν τις αποστάσεις. Τα καπέλα έχουν προσαρμοσμένες επεκτάσεις που δεν επιτρέπουν στα παιδιά να έρθουν σε μικρότερη απόσταση των δύο μέτρων το ένα από το άλλο.

Η αρχική ιδέα ξεκίνησε από παιδικό σταθμό στην πόλη Χανγκζού με τους μικρούς μαθητές ηλικίας 1-3 ετών να επιστρέφουν στις τάξεις στις 26 Απριλίου. Είχε προηγηθεί επικοινωνία των εκπαιδευτικών του σχολείου με τους γονείς των μαθητών για να τους ζητήσουν να κατασκευάσουν τα αυτοσχέδια καπέλα στο σπίτι.

Οι μικροί μαθητές εκτός από το να φοράνε τα καπέλα έχουν λάβει οδηγίες και να μην τα αγγίζουν αλλά και να μην έρχονται σε επαφές με άλλους μαθητές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46