search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:36
MENU CLOSE

Υποχρεωτική και στην Ισπανία η χρήση μάσκας από τη Δευτέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

02.05.2020 19:50
Υποχρεωτική και στην Ισπανία η χρήση μάσκας από τη Δευτέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς - Media

 

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ισπανία από τη Δευτέρα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, την ώρα που η χώρα ξεκινά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Από τη Δευτέρα, όποιος χρησιμοποιεί τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα» είπε ο Σάντσεθ, σε τηλεοπτική παρέμβασή του, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί συνέπεια της «μεγαλύτερης οικονομικής δραστηριότητας και της ανάγκης για μετακινήσεις».

Μέχρι σήμερα, η ισπανική κυβέρνηση «συνέστηνε ιδιαίτερα» τη χρήση της μάσκας στις συγκοινωνίες.

Προκειμένου οι Ισπανοί να μπορέσουν να διαθέτουν μάσκες προτού επιβιβαστούν στο μετρό, το λεωφορείο ή τον προαστιακό, έξι εκατομμύρια μάσκες θα διανεμηθούν τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα μπροστά από τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς και τις στάσεις, επισήμανε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

Επτά εκατομμύρια θα δοθούν σε δήμους και περιφέρειες και 1,5 εκατομμύριο μάσκες σε οργανισμούς κοινωνικής πρόνοιας, όπως ο Ερυθρός Σταυρός για να τις διανείμουν από την πλευρά τους, συμπλήρωσε ο Σάντσεθ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:34