search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:38
MENU CLOSE

Περιβάλλον: Τα χιόνια που λιώνουν στα Ιμαλάια, προκαλούν μια πράσινη τοξική άλγη στην Αραβική θάλασσα

04.05.2020 13:47
Περιβάλλον: Τα χιόνια που λιώνουν στα Ιμαλάια, προκαλούν μια πράσινη τοξική άλγη στην Αραβική θάλασσα - Media

 

Θα πιστεύατε ποτέ ότι τα Ιμαλάια θα μπορούν να επηρεάσουν το κλίμα και τη θάλασσα στην Αραβική θάλασσα; Και όμως μπορούν. Όπως αποκαλύπτουν επιστήμονες τα λιωμένα χιόνια της ψηλότερης οροσειράς του κόσμου είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία μιας πράσινης, τοξικής άλγης στην Αραβική θάλασσα η οποία είναι πλέον ορατή και από το διάστημα. 
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εκατομμύρια ψάρια να πεθαίνουν καθημερινά στην περιοχή κάτι που επηρεάζει και τις οικονομίες των χωρών της αραβικής θάλασσας. Μια απλή εξήγηση είναι πως οι ποταμοί που μεταφέρουν τα λιωμένα χιόνια στη θάλασσα όταν εκείνα δεν προλάβουν να λιώσουν, παρασύρονται από θερμότερους ανέμους μέσα στη θάλασσα και αυτό το υλικό μεταφέρεται προς την Αραβική θάλασσα. 
Η έρευνα επιστημόνων των ΗΠΑ βασίστηκε σε εικόνες της NASA που εντόπισαν άνθη του θαλάσσιου είδους Noctiluca scintillans, γνωστό ως «θαλάσσια λάμψη», να ευθυγραμμίζει στις ακτές γύρω από την Αραβική Θάλασσα. Το Noctiluca scintillans, είναι ένας οργανισμός  πλαγκτόν μεγέθους μερικών χιλιοστών ο οποίος έχει την ικανότητα να ευδοκιμεί στα παράκτια νερά, και να σχηματίζει παχιά πράσινα στροβιλίζοντα νήματα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01