search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:20
MENU CLOSE

Κύπρος: Έντεκα χρόνια για κτηνωδία – Βίαζαν και κτυπούσαν 20χρονη τρόφιμο ψυχιατρείου

05.05.2020 09:38
Κύπρος: Έντεκα χρόνια για κτηνωδία - Βίαζαν και κτυπούσαν 20χρονη τρόφιμο ψυχιατρείου - Media

Σε φυλάκιση 11 χρόνων καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας 49χρονος φροντιστής στέγης και 52χρονος τρόφιμος, οι οποίοι κρίθηκαν κατά πλειοψηφία ένοχοι για τον άγριο βιασμό 20χρονης τροφίμου ψυχιατρικής κλινικής. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2017.

Την ενοχή των κατηγορουμένων έκριναν οι δικαστές Παναγιώτα Κυριακίδου και Φάνη Καπετάνιου, ενώ ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής εξέδωσε αθωωτική απόφαση.

Κατ’ επανάληψη

Οπως αναφέρει η εφημερδία της Κύπρου Πολίτης, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν βιάσει από τρεις φορές τη νεαρή, ενώ την παρενοχλούσαν σεξουαλικά πολλές φορές, άλλοτε μόνοι τους και άλλοτε σε συνεργασία.

Η παραπονούμενη διέμενε στη στέγη λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων και για να καταπολεμήσει την έλξη της στα ναρκωτικά. Οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να πετύχουν τους άνομους σκοπούς τους, χρησιμοποιούσαν βία, κτυπούσαν την κοπέλα και την εκφόβιζαν, ενώ ο 52χρονος την προμήθευε με ναρκωτικά.

Στην καταδικαστική απόφαση τονίζεται ότι οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το ευάλωτο της ιδιοσυγκρασίας της παραπονούμενης προκειμένου να ικανοποιήσουν τις νοσηρές ορέξεις τους, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες των πράξεών τους στη σωματική και ψυχική υγεία της 20χρονης.

Επίσης σημειώθηκε πως οι κατηγορούμενοι έδρασαν από θέση ισχύος. Η πλειοψηφία του δικαστηρίου θεώρησε εξάλλου επιβαρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι ο 52χρονος ανάγκασε την παραπονούμενη σε σεξουαλικές περιπτύξεις στην παρουσία τρίτου προσώπου.

Οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν ο καθένας με δικό του σχέδιο δράσης, αλλά και βοηθώντας κάποιες φορές ο ένας τον άλλο, κρατώντας τσίλιες έξω από την πόρτα όπου διαπράττονταν τα αδικήματα.

Οι άνομες ενέργειες των κατηγορουμένων, σύμφωνα με επιστημονικές εκθέσεις που κατατέθηκαν στο Κακουργιοδικείο, τραυμάτισαν επιπρόσθετα τον ψυχικό κόσμο της κοπέλας.

Το τρίτο πρόσωπο, που έβλεπε τον 52χρονο να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά την κοπέλα, βρισκόταν και αυτό στο κατηγορητήριο ως τρίτος κατηγορούμενος, αλλά στο μεταξύ απεβίωσε.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:20