search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 06:31
MENU CLOSE

Νέες διευκρινίσεις Τσιόδρα για τις μάσκες – Πότε υπάρχει κίνδυνος

06.05.2020 16:54
Νέες διευκρινίσεις Τσιόδρα για τις μάσκες - Πότε υπάρχει κίνδυνος - Media
 
Νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις μάσκες προστασίας έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε ως συμπληρωματικό μέτρο προστασίας, που πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά, την υφασμάτινη μάσκα.
 
«Η μη ιατρική μάσκα, υφασμάτινη, βαμβακερή, χάρτινη μάσκα, είναι συμπληρωματικό μέτρο προστασίας. Δε συνοδεύεται από αυξημένο κίνδυνο αν τη χρησιμοποιείς σωστά, συνοδεύεται από αυξημένο κίνδυνο αν δεν τη χρησιμοποιείς σωστά», είπε με νόημα.
 
Προσέθεσε, δε, ότι η υφασμάτινη μάσκα συνοδεύεται από αυξημένο κίνδυνο αν δεν την αλλάζεις όταν αποκτήσει υγρασία, αν την πιάνεις από μπροστά από το πρόσωπο, αν τη βάζεις και τη βγάζεις με λάθος τρόπο, αν δεν απολυμαίνεις τα χέρια σου με αντισηπτικό ειδικά όταν τη χρησιμοποιείς.
 
«Χρειάζεται προσοχή η υφασμάτινη μάσκα, είναι συμπληρωματικό μέσο. Θα βοηθήσει, αυτές οι μάσκες συγκρατούν το 15 με 20% των σωματιδίων σύμφωνα με μαθηματικές εκτιμήσεις από μεγάλες επιστημονικές ομάδες του εξωτερικού» υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
 
Εξήγησε ότι προτεραιότητα για τη χρήση ιατρικής μάσκας ως απολύτως απαραίτητο είδος δίνεται μόνο στα νοσοκομεία από όλους τους διεθνείς οργανισμούς τους επιστημονικούς φορείς και τον ΠΟΥ, και σημείωσε ότι η προαιρετική χρήση μάσκας είχε γίνει για τα σχολικά λεωφορεία, και όχι για τον περιβάλλον του σχολείου, για να μην εκτεθούν ευπαθείς ομάδες όπως οδηγοί και συνοδοί στα σχολικά λεωφορεία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46