search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:51
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Γιατροί στη Γουχάν έσωσαν 65χρονο ασθενή με διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων

07.05.2020 13:39
Ανατροπή από Κινέζους επιστήμονες: Ο κορωνοϊός δεν προήλθε από την Ουχάν, «γεννήθηκε» το καλοκαίρι του 2019 στην Ινδία ή και στην...Ελλάδα - Media

 

Η Κίνα, από όπου ξεκίνησε η επιδημία, έχει επισήμως 82.881 κρούσματα (ένα νέο χτες) και 4.633 θανάτους (κανένας το τελευταίο 24ωρο).

Γιατροί στην κινεζική επαρχία της Γουχάν, κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή έναν άνδρα 65 ετών που νοσεί από κορονοϊό, πραγματοποιώντας μια διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων, μια ιδιαίτερα δύσκολη χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου πόλης, ο Κουί Αν, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου και παρέμεινε διασωληνωμένος στην εντατική για περισσότερο από δύο μήνες, όταν οι χειρουργοί του έκαναν αυτή την απαιτητική μεταμόσχευση.

Η διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων έγινε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στις 20 Απριλίου, διήρκεσε πάνω από έξι ώρες και συμμετείχαν περισσότεροι από 20 γιατροί και νοσηλευτές.

Μάλιστα, η δόκτορ Λιν Χουίκινγκ, διευθύντρια της θωρακοχειρουργικής πτέρυγας του νοσοκομείου, χαρακτήρισε την εν λόγω επέμβαση ως «ιδιαίτερα επικίνδυνη».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 65χρονος ασθενής βρίσκονταν σε μηχανική υποστήριξη από τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς αντιμετώπιζε καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια που δεν μπορούσε να θεραπευτεί με φαρμακευτική αγωγή.

Σε περιπτώσεις όπου απαιτείται η διάσωση του ασθενούς, χρησιμοποιείται το κύκλωμα εξωσωματικής οξυγόνωσης της κυκλοφορίας (ECMO), ως η καλύτερη βραχύχρονη υποστήριξη.

«Ο κορονοϊός είχε προκαλέσει και στους δύο πνεύμονες μη αναστρέψιμη ίνωση και αναπνευστική ανεπάρκεια, για αυτό ο ασθενής χρειαζόταν συνεχώς αναπνευστήρα και μηχανική υποστήριξη, διαφορετικά θα πέθαινε», ανέφεραν οι γιατροί του νοσοκομείου μετά την επιτυχημένη και ιδιαίτερα κρίσιμη χειρουργική επέμβαση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:50