search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:59
MENU CLOSE

«Black» χιούμορ με φόντο τον Ολυμπισμό

25.07.2012 10:55
«Black» χιούμορ με φόντο τον Ολυμπισμό - Media

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου στο Twitter, στο οποίο έγραψε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!» δεν υπήρξαν αντιδράσεις μόνο στο Διαδίκτυο αλλά και στον πολιτικό κόσμο!

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου στο Twitter, στο οποίο έγραψε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!» δεν υπήρξαν αντιδράσεις μόνο στο Διαδίκτυο αλλά και στον πολιτικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της ζήτησε την ανάκληση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού όπως αναφέρει «Ρατσιστικό χιούμορ και “αστειάκια” που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό».

«Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια “αστεία” θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτό το σχόλιο, που είχε ανεβάσει στις 22 Ιουλίου, η Βούλα Παπαχρήστου έσπευσε να τα «μαζέψει», προχωρώντας στα ακόλουθα «τιτιβίσματα»:

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα ανθρώπους! Δεν έχω καμία ανάμιξη με τα πολιτικά!!! Είμαι Αθλήτρια και μόνο!!»

«Όλα αυτά που συνέβησαν δεν με εκφράζουν είμαι Αθλήτρια τίποτε άλλο!! Δεν συνηθίζω να προσβάλω ποτέ κανέναν… Δεν είμαι αυτής της ιδεολογίας!»

Στη συνέχεια υπήρξε και ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της αθλήτριας στο Facebook, όπου η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε: «Έχω να πω πως είμαι μονό Αθλήτρια!!! Αυτοί που χρησιμοποιούνε το όνομα μου για” ρατσιστική” ιδεολογία μάλλον ψάχνουν να γεμίσουνε κάποιο τρόπο την φυλλάδα τους!!!».

Ήδη στο Ίντερνετ έχει γίνει σάλος με την υπόθεση, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να πάρει θέση για το συγκεκριμένο σχόλιο, αλλά και το κατά πόσο θεωρεί πως συνάδει με τις αρχές του Ολυμπισμού, του φίλαθλου πνεύματος και της ενότητας και της φιλίας των λαών που συμβολίζουν οι Ολυμπιακοί κύκλοι και οι Αγώνες γενικότερα. Πολλοί μάλιστα, καλούν τους χορηγούς της αθλήτριας να αποσύρουν τη στήριξή τους προς το πρόσωπό της, καθώς θεωρούν το tweet ρατσιστικό.

Είναι φανερό ότι δεν περίμενε η Παπαχρήστου ότι θα ξεσπάσει τέτοια θύελλα αντιδράσεων με το περιεχόμενο του μηνύματός της, ενώ πλέον αναμένεται η επίσημη θέση της Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς το θέμα αρχίζει να παίρνει διεθνείς διαστάσεις… Ο λογαριασμός πάντως της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο Twitter πλέον είναι κλειστός.

Η Βούλα Παπαχρήστου βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μεταβεί στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:59