search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 06:14
MENU CLOSE

Όρος επιβίωσης της χώρας η συνεννόηση – «Πολωτικό και δικομματικό» παιχνίδι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» το Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2125
14-5-2020
16.05.2020 03:00
fofigen.jpg

 

Στο στόχαστρό του συνεχίζει να βάζει τη «γαλάζια» κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής μιλώντας για ευθύνες της δεξιάς διακυβέρνησης και για δημιουργία πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό που βολεύει τόσο τη Ν.Δ. όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Για «πολιτικό και θεσμικό πισωγύρισμα» κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Χαριλάου Τρικούπη κάνοντας λόγο για «εργασιακή απορρύθμιση, απουσία σχεδίου, επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας, κανέναν κοινωνικό διάλογο για εργασιακά και εκπαίδευση, καταστολή και ενοχοποίηση των πολιτών στις πλατείες, ενθάρρυνση της περιβαλλοντικής αυθαιρεσίας, δημιουργία κομματικού στρατού μέσω μεταναστευτικού νομοσχεδίου, αδιαφάνεια στη διαφήμιση με θύμα την πολιτική πολυφωνία». 

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, η Ν.Δ. «μας γυρνά πίσω στις λογικές και στο κλίμα του 2010 δίνοντας αφορμή στους λαϊκιστές να ανασύρουν την πόλωση και τον διχασμό που όλοι πληρώσαμε ακριβά». 
Και την ίδια στιγμή τονίζουν ότι «άλλο που δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ», υπενθυμίζοντας τη στάση που κράτησε η Κουμουνδούρου στην τελετή για τη Marfin, στις αποχωρήσεις από τη Βουλή, στους ακτιβισμούς, όπως χαρακτηριστικά λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, στο υπουργείο Εργασίας, ιδιαίτερα «όταν ο ίδιος έχει βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στο ξεχείλωμα των εργασιακών σχέσεων» καταλήγουν. 
Σε αυτό το πλαίσιο η Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζει τη θέση της λέγοντας πως δεν θέλει την επιστροφή στο πολωτικό, δικομματικό παιχνίδι την ώρα που η συνεννόηση είναι όρος επιβίωσης της χώρας από την πανδημία, τονίζοντας ότι παρεμβαίνει «ως δύναμη ευθύνης για το μέλλον μας, ως προοδευτική αντιπολίτευση ουσίας, με προτάσεις, αλλά χωρίς συγχωροχάρτι στη συντήρηση και στα πισωγυρίσματα». 

Γνωστό σενάριο
Με αφορμή μάλιστα τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί ευθέως το Μαξίμου για τις διαρροές περί του ζητήματος και τη σεναριολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα. «Το ζούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν η επικαιρότητα δεν βολεύει την κυβέρνηση, το γνωστό σενάριο ανασύρεται από το συρτάρι» λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη. 
Σημειώνουν, ωστόσο, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να στήσει κάλπες και εκατομμύρια πολίτες στις ουρές μέσα στην πανδημία, σε ένα εύθραυστο υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. «Θέλουν άραγε να επαναλάβουν το 2012, όταν οδήγησαν τη χώρα σε διπλές εκλογές σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης; Έχουν νωπή λαϊκή εντολή. Ας κυβερνήσουν» είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο από τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη στα σενάρια που διακινούνται για τη θερινή εκλογολογία. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46