search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:50
MENU CLOSE

Τσιόδρας: Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σκοτώνουν τον κορωνοϊό

15.05.2020 17:12
Έκανε λάθος ο Σ. Τσιόδρας; - Απήγγειλε ποίημα που δεν είναι του Ελύτη, σύμφωνα με τα Ελληνικά Hoaxes - Media

 

Στις ακραίες για την εποχή θερμοκρασίες και πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν την πανδημία του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, παραπέμποντας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), επισήμανε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση στον ήλιο «δεν σκοτώνουν» τον ιό.

«Μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Η άμεση έκθεση στον ήλιο και η θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς δεν έχει προληπτική δράση απέναντι στον κορονοϊό» επισήμανε, εν όψει του κύματος καύσωνα.

Ειδική αναφορά έκανε και στις θεωρίες περί διασύνδεσης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας με την άνοδο του υδραργύρου, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση και ότι οι καιρικές συνθήκες αποτελούν συνέπεια των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Την ίδια ώρα, προχώρησε σε ειδικές συστάσεις προς τους πολίτες, οι οποίοι αναμένεται να κατακλύσουν τις παραλίες, καλώντας τους να επιδείξουν ψυχραιμία, σοβαρότητα και συνέπεια.

«Ας προσέξουμε να έχουμε υγιεινές στρατηγικές αυτές τις ημέρες. Να παραμείνουμε ψύχραιμοι, σοβαροί, να δείξουμε συνέπεια, να βοηθήσουμε όλοι μαζί να ορθοποδήσουμε».

«Η αλλαγή της συμπεριφοράς που μας επιβάλλει ο νέος ιός δεν είναι καταναγκαστικό μέτρο, είναι μέτρο προστασίας όλων» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων για το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία στην Ελλάδα θα ξεπεράσει κατά περιπτώσεις τους 40 βαθμούς, καταρρίπτοντας ρεκόρ αρκετών ετών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προέβη στην πρόωρη επαναλειτουργία των οργανωμένων παραλιών, αρχής γενομένης από το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των λουόμενων στις ελεύθερες παραλίες. 

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Τσιόδρας είχε ανακοινώσει τέσσερις νέους θανάτους και ακόμη 40 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 160 και 2.810, αντίστοιχα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:45