search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:39
MENU CLOSE

Πέλλα: Βεβήλωσαν μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων

20.05.2020 12:55
Πέλλα: Βεβήλωσαν μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων - Media

 

Με έναν περίεργο και… ύποπτο τρόπο άγνωστοι αμαύρωσαν το μνημείο για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και μάλιστα ανήμερα της ημέρας μνήμης της στην Άρνισσα Πέλλας. Μπροστά από το μνημείο οι άγνωστοι έγραψαν με σπρέι συνθήματα, που είχαν άμεση σχέση με τον φασισμό. Χαρακτήρισαν τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι και τον Μεταξά ως φασίστες, γράφοντας στο τέλος «ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΊΣΤΕΣ».

Ο Σύλλογος των Ποντίων Άρνισσας «Οι Αργοναύτες» με ανακοίνωση του καταδικάζει τη βεβήλωση του μνημείου, εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα το γεγονός να μην σχετίζεται με όλα όσα έχουν συμβεί στην περιοχή και αφορούσαν την εγκατάσταση λαθρομεταναστών.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων Άρνισσας «Οι Αργοναύτες»:
«Ο βανδαλισμός του χώρου μπροστά στο μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας, σήμερα 19η Μαΐου, αποτελεί ένα τραγικό συμβάν το οποίο προσβάλλει την Ιερή Μνήμη των δολοφονημένων από την Τουρκία προγόνων μας. Προσβάλει τον Ελληνισμό, τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους και όλους εμάς, τους απόγονους των διασωθέντων. Επιπλέον επειδή τα μνημεία αποτελούν υπενθύμιση του Ελληνικού πολιτισμού, της Ελληνικής Ιστορίας και μάλιστα ενός τραγικού της μέρους όπως αποτελεί η Γενοκτονία, ο βανδαλισμός αποκτά μεγαλύτερες και ευρύτερες διαστάσεις. Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ως Ελληνίδες και ως Έλληνες εκφράζουμε τη λύπη μας για το απαράδεκτο περιστατικό, ανάρμοστο και βέβηλο, που αφορά μνημείο Γενοκτονίας και χώρο έκφρασης ιστορικών και ηθικών αξιών.
Τέλος αφού ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις σχετικές ενέργειες αναζήτησης των υπεύθυνων, εκφράζουμε πρώτον την ελπίδα να μην συμβεί ξανά τέτοιο περιστατικό σε μνημείο του τόπου μας και δεύτερον ο βανδαλισμός να μην έχει σχέση με όσα δρομολογούνται στην Άρνισσα και την περιοχή της για την εγκατάσταση παρανόμως εισελθόντων στην Ελλάδα».

Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28