search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:17
MENU CLOSE

Μια «Μούσα» που μας εμπνέει…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2126
21-5-2020
23.05.2020 03:00
mousa.jpg

 

Γυναικεία υπόθεση ο δίσκος, μα τα τραγούδια όλους μας θα γλυκάνουν. Ένα πιάνο, μια φωνή, μεγάλες δημιουργοί της μουσικής μας. Ένα διπλό cd με τραγούδια συνθετριών, εντόπιων και ελληνικής καταγωγής, με την εξαίρετη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και την αξιόλογη πιανίστα Έφη Αγραφιώτη, με τίτλο «Ελληνική Μούσα».

Στον διπλό αυτόν δίσκο ακούμε τραγούδια των Ρένας Κυριακού, Λίλας Λαλαούνη, Ίρμας Κολάσση, Βίβιεν Λαμπελέτ, Ελένης Λάμαρη, Ελένης Λαμπίρη, Mario-Foscarina Damaskino, Rodica Soutzo, Mansi Barberis και Maria Taban-Chefaliadi από τη Ρουμανία, Μαρίας Καλογρίδου, Βασιλικής Φιλιππαίου, Linda Kouvaras από την Αυστραλία και Λένας Πλάτωνος. Οι τρεις τελευταίες είναι οι νεότερες χρονολογικά συνθέτριες του ηχογραφήματος.

Εξομολογείται η Μυρσίνη Μαργαρίτη: «Σε μια καλλιτεχνική διαδρομή εντυπωσιακή, διαπιστώνουμε πόσο δύσκολη είναι η συνθετική πορεία μιας γυναίκας, ακόμη κι αν σε άλλους τομείς κατάφερε να αναδειχθεί η ταλαντούχα φύση της».

Και συμπληρώνει η Έφη Αγραφιώτη: «Ήταν μια καλλιτεχνική προσπάθεια που μας έδωσε την ευτυχία της αψεγάδιαστης συνεργασίας με τη Μυρσίνη Μαργαρίτη και μας οδήγησε σε μια πολύ δύσκολη, πάρα πολύ απαιτητική και πολύ ‘‘φιλόδοξη’’ απόφαση, να δισκογραφήσουμε ένα πλούσιο αρχειακό υλικό σε μια δύσκολη και αδιάφορη για τη δισκογραφία εποχή. Ναι, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες!».

Οι άλλοι συντελεστές. Ο σπουδαίος ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης φιλοτέχνησε το εξώφυλλο, ο Γιάννης Νάτσικας φρόντισε με πολλή αγάπη τις μακέτες, ο Μάνος Μανιός φωτογράφισε για το cd και έκανε τις βιντεοσκοπήσεις για την προβολή του, ο Βασίλης Πάκος-Αγραφιώτης έφερε σε πέρας αυτή τη δίωρη μουσική αφήγηση.

Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία Irida Classical.

Καλοτάξιδο, κυρίες μου, καλή ακρόαση σε όλους…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:17