25/01/2021 23:22:33
23.5.2020 / ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙAΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2126 στις 21-5-2020

Μια «Μούσα» που μας εμπνέει…

Μια «Μούσα» που μας εμπνέει… - Media

 

Γυναικεία υπόθεση ο δίσκος, μα τα τραγούδια όλους μας θα γλυκάνουν. Ένα πιάνο, μια φωνή, μεγάλες δημιουργοί της μουσικής μας. Ένα διπλό cd με τραγούδια συνθετριών, εντόπιων και ελληνικής καταγωγής, με την εξαίρετη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και την αξιόλογη πιανίστα Έφη Αγραφιώτη, με τίτλο «Ελληνική Μούσα».

Στον διπλό αυτόν δίσκο ακούμε τραγούδια των Ρένας Κυριακού, Λίλας Λαλαούνη, Ίρμας Κολάσση, Βίβιεν Λαμπελέτ, Ελένης Λάμαρη, Ελένης Λαμπίρη, Mario-Foscarina Damaskino, Rodica Soutzo, Mansi Barberis και Maria Taban-Chefaliadi από τη Ρουμανία, Μαρίας Καλογρίδου, Βασιλικής Φιλιππαίου, Linda Kouvaras από την Αυστραλία και Λένας Πλάτωνος. Οι τρεις τελευταίες είναι οι νεότερες χρονολογικά συνθέτριες του ηχογραφήματος.

Εξομολογείται η Μυρσίνη Μαργαρίτη: «Σε μια καλλιτεχνική διαδρομή εντυπωσιακή, διαπιστώνουμε πόσο δύσκολη είναι η συνθετική πορεία μιας γυναίκας, ακόμη κι αν σε άλλους τομείς κατάφερε να αναδειχθεί η ταλαντούχα φύση της».

Και συμπληρώνει η Έφη Αγραφιώτη: «Ήταν μια καλλιτεχνική προσπάθεια που μας έδωσε την ευτυχία της αψεγάδιαστης συνεργασίας με τη Μυρσίνη Μαργαρίτη και μας οδήγησε σε μια πολύ δύσκολη, πάρα πολύ απαιτητική και πολύ ‘‘φιλόδοξη’’ απόφαση, να δισκογραφήσουμε ένα πλούσιο αρχειακό υλικό σε μια δύσκολη και αδιάφορη για τη δισκογραφία εποχή. Ναι, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες!».

Οι άλλοι συντελεστές. Ο σπουδαίος ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης φιλοτέχνησε το εξώφυλλο, ο Γιάννης Νάτσικας φρόντισε με πολλή αγάπη τις μακέτες, ο Μάνος Μανιός φωτογράφισε για το cd και έκανε τις βιντεοσκοπήσεις για την προβολή του, ο Βασίλης Πάκος-Αγραφιώτης έφερε σε πέρας αυτή τη δίωρη μουσική αφήγηση.

Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία Irida Classical.

Καλοτάξιδο, κυρίες μου, καλή ακρόαση σε όλους…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.