search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:48
MENU CLOSE

Ελλάδα 23 χρόνια πριν: Όταν ο Παπανδρέου ζητούσε την αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών

22.05.2020 07:01
Ελλάδα 23 χρόνια πριν: Όταν ο Παπανδρέου ζητούσε την αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών  - Media

 

Σαν σήμερα το 1997 είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων η δήλωση του αναπληρωτή τότε Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, στο περιοδικό ΚΛΙΚ, υπέρ της αποποινικοποίησης των μαλακών ναρκωτικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας τον αδειάζει αμέσως και λέει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοιο μέτρο.

Από την άλλη το ΚΚΕ και η ΓΓ της Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα ζητούσε την αποπομπή του Γιώργου Παπανδρέου από την κυβέρνηση.

Πώς ήταν η Ελλάδα πριν 23 χρόνια! 

Τι έγραφαν “Τα Νέα” τότε 

ΣΤΟ ΘΕΜΑ της αποποινικοποίησης της χρήσης χασίς επανήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου.

Διατυπώνοντας, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΚΛΙΚ» την προσωπική του άποψη για το θέμα, ο κ. Γ. Παπανδρέου επαναφέρει προηγούμενη πρόταση που είχε καταθέσει παλιότερα μαζί με άλλους βουλευτές, σύμφωνα με την οποία ο χρήστης κάνναβης θα έχει τη δυνατότητα να καλλιεργεί στο σπίτι του μια μικρή ποσότητα για δική του μόνο χρήση. Την ποσότητα αυτή του χασίς ο χρήστης
δεν θα έχει το δικαίωμα να τη διακινεί ή να την πουλάει.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι με τον μη διαχωρισμό της κάνναβης από τα σκληρά ναρκωτικά ο νέος τα συνδέει και οδηγείται από το ένα στο άλλο μέσω των εμπόρων. Η ίδια νομική αντιμετώπιση της κάνναβης και των σκληρών ναρκωτικών τους μόνους που βοηθάει στην πραγματικότητα, λέει ο υπουργός, είναι την οργανωμένη μαφία. Με πρόταση τού κ. Γ. Παπανδρέου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διοργανώσει συμπόσιο – συζήτηση για να ναρκωτικά και τις επιπτώσεις τους, στην Αθήνα από 20- 22 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει το περιοδικό, αυτοί που υπέρ του διαχωρισμού των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά αθροίζονται στο 53,8% και κατά το 40,8%. Την αποποινικοποίηση της χρήσης του χασίς τη ζητεί το 38,5%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:47