search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:35
MENU CLOSE

Εκατοντάδες ανέβηκαν στην Οίτη αντιδρώντας στις ανεμογεννήτριες (Video)

25.05.2020 05:33
Εκατοντάδες ανέβηκαν στην Οίτη αντιδρώντας στις ανεμογεννήτριες (Video) - Media

 

Πάνω από 500 άτομα συμμετείχαν στην Ορειβατική Συνάντηση – Πορεία Αλληλεγγύης,που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Οίτη από την Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης σε συνεργασία με τους Ορειβατικούς Συλλόγους Λαμίας και Άμφισσας, τον Όμιλο Φίλων του Δάσους και τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας ΤΡΑΧΙΝΑ. Με το σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ  από το διάσελο της Πάθενας, τον Αετό και την Τούρλα ως το Βλιτοτσούμαρο, περιοχή όπου μεθοδεύεται η κατασκευή του αιολικού σταθμού των δεκαπέντε πρώτων ανεμογεννητριών.

Άνθρωποι από όλη σχεδόν την Ελλάδα ανέβηκαν στην Οίτη για να διαμαρτυρηθούν! Από Αθήνα, Νάξο, Φλώρινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και από αλλού έγιναν ένα με τους Φθιωτούς κατά της “κακοποίησης” της φύσης!

Με το σύνθημα «ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ» όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κατά της μεθόδευσης στην περιοχή  εγκατάστασης των δεκαπέντε ανεμογεννητριών ύψους 120μ η κάθε μια και σε υψόμετρο από 1.700 έως 2.000 μέτρα.

Μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, ο αντιδήμαρχος Δήμου Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αποστολόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Δελιχάς κ.ά

Οι διαδηλωτές απαίτησαν από τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση να ακυρώσουν τις αιτήσεις και να μην προχωρήσουν σ’ αυτό το έγκλημα. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης σε συνεργασία με τους Ορειβατικούς Συλλόγους Λαμίας και Άμφισσας, τον Όμιλο Φίλων του Δάσους και τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «ΤΡΑΧΙΝΑ».

 

 

   

Πηγή mag24.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01