search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:53
MENU CLOSE

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη μεταβίβαση της Αγροτικής

30.07.2012 12:28
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη μεταβίβαση της Αγροτικής - Media

” Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη μεταβίβαση της Αγροτικής” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με εργαζομένους της ΑΤΕ ενώ παράλληλα ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να κοινοποιηθεί στη Βουλή η έκθεση της Blackrock για την Αγροτική

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την απόφαση για την μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς και θα αγωνιστεί για να αντιστρέψει αυτή την εξέλιξη», δήλωσε ο επικεφαλής του Α. Τσίπρας,  μετά τη συνάντησή του με μέλη του ΔΣ των εργαζομένων στην Αγροτική. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε  για «πτωχευμένη τραπεζοκρατία» που κυβερνά τον τόπο, έκανε λόγο για σκάνδαλο και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να σπάσει το «πέπλο σιωπής και συγκάλυψης» σχετικά με «αποφάσεις που λαμβάνονται όχι στη Βουλή, αλλά στη σκιά». 

Κινούμενος σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με αίτηση κατάθεσης εγγραφών προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητά την κοινοποίηση στη Βουλή της έκθεσης της Blackrock για την ΑΤΕ ενόψει συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο.  

Μαζί με την έκθεση της Blackrock ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κοινοποίηση των κριτηρίων με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι 4 τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, καθώς και τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας.  

Παράλληλα 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυναν ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης για «το μέγα σκάνδαλο της χαριστικής μεταβίβασης της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζας Πειραιώς».  

Οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να ενημερώσει το Σώμα ποιο είναι το τίμημα που κατέβαλε Τράπεζα Πειραιώς για να αποκτήσει το «καλό» τμήμα της ΑΤΕ και ποιο το συνολικό ποσό που θα καταβάλει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να καλύψει το κενό στον ισολογισμό της «καλής» ΑΤΕ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:51