search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:16
MENU CLOSE

Ντόναλντ Τραμπ: Υπογράφει εκτελεστική εντολή για να βάλει «λουκέτο» σε twitter και facebook

28.05.2020 05:32
Ντόναλντ Τραμπ: Υπογράφει εκτελεστική εντολή για να βάλει «λουκέτο» σε twitter και facebook - Media

Όλα δείχνουν πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τραβάει στα άκρα την κόντρα του με το Twitter και φέρεται αποφασισμένος να χειραγωγήσει τα social media (βασικά, twitter και facebook) υπογράφοντας μια εκτελεστική εντολή σήμερα Πέμπτη. Το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η «εκτελεστική εντολή» δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά τα μηνύματα που έρχονται από τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τα tweets του προέδρου, δείχνουν την πρόθεσή του να «σφραγίσει» τα social media.

Όπως αναφέρει το Έθνος, τις προθέσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου αποκάλυψε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, η οποία δήλωσε ότι ο πρόεδρος σκοπεύει να εκδώσει εκτελεστική εντολή «σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Τόσο γενικά και τόσο εκφοβιστικά, συνάμα. Από την πλευρά του ο Τραμπ, με ανάρτησή του επίσης στο Twitter, επέμεινε στις κατηγορίες περί λογοκρισίας, διαμηνύοντας ότι «δεν θα το επιτρέψω. Το προσπάθησαν το 2016 και απέτυχαν. Μείνετε συντονισμένοι».

Η γραμματέας του Λευκού Οίκου, βέβαια, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει η εκτελεστική εντολή του Τραμπ, αλλά είπε ότι θα υπογραφεί την Πέμπτη, όπως μετέδωσε και η ρεπόρτερ Λευκού Οίκου του PBS Newshour, Yamiche Alcindor. Και όλοι φοβούνται τα χειρότερα…

Η μεγάλη κόντρα ξεκίνησε ένα 24ωρο νωρίτερα. Μια κόντρα με το Twitter, την οποία μάλιστα σχολίασε αργότερα και ο Μάρκ Ζάκερμπερκ, ιδιοκτήτης της Facebook. O Τραμπ κατηγόρησε το Twitter ότι επεμβαίνει στις εκλογές των ΗΠΑ, με αφορμή την επισήμανση σε tweets που ανάρτησε, για πιθανά fake news από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου. Ο Τραμπ ισχυριζόταν ότι η επιστολική ψήφος μέσω ταχυδρομείου συνδέεται με απάτη και ότι είναι χαλκευμένες. Νωρίτερα την Τετάρτη, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αγωγή που ισχυρίστηκε ότι το Twitter, το Facebook, η Apple και η Google συνωμότησαν για να καταστείλουν τις απόψεις των Ρεπουμπλικανών στο διαδίκτυο, ανέφερε το Bloomberg.

Η πρόθεση του Τραμπ να λάβει απόφαση κατά των social media, προκάλεσε την αντίδραση του Ζάκερμπεργκ. Μιλώντας στο Fox News- σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη «δεν αποτελεί σωστή αντίδραση». Ισχυρίστηκε μάλιστα πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά διευκρίνισε πως κάθε είδους λογοκρισία δεν μπορεί να αποτελεί σωστή αντίδραση. Η συνέντευξη του ιδιοκτήτη της Facebook θα μεταδοθεί εντός της ημέρας και εντός αυτής υπάρχει και η δική του θέση για την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Τραμπ και το Twitter.

Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι βεβαίως πηγαίνουν το θέμα ένα βήμα παρακάτω και θεωρούν πως η αντίδραση του Τραμπ έχει άμεση σχέση με την δημοσκοπική πίεση που δέχεται ενόψει των εκλογών. Η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και το γεγονός ότι οι ΗΠΑ μετρούν πλέον περισσότερα από 100.000 θύματα, φέρνουν ψηλά τον Δημοκρατικό αντίπαλό του στις εκλογές, Τζο Μπάιντεν, που αυτή τη στιγμή μοιάζει να θεωρείται φαβορί.

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ είναι υψηλότερος από τους θανάτους από την εποχική γρίπη που χρονολογείται την περίοδο 1957-1958, όταν 116.000 έχασαν τη ζωή τους. Σε περίπου τρεις μήνες, οι θάνατοι από την Covid-19 υπερβαίνουν τον αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν συνολικά στον πόλεμο της Κορέας, τον πόλεμο του Βιετνάμ και την πόλεμο των ΗΠΑ στο Ιράκ από το 2003-2011.

Ο κορονοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από όσους η επιδημία του AIDS από το 1981 έως το 1989. Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα είναι πάνω από 1,7 εκατομμύρια, ενώ ορισμένες νότιες Πολιτείες κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα αύξηση μολύνσεων.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:16