search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Κουρμούσης: Στα τέλη Ιουνίου ο νέος νόμος για την α΄ κατοικία

28.05.2020 17:42
ΑΑΔΕ: Έως 23/9 οι δηλώσεις COVID για εκμισθωτές ακινήτων - Media

 

Στα τέλη Ιουνίου θα είναι έτοιμος ο νέος νόμος για την Α¨ κατοικία, που θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2021, υπογράμμισε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Φώτης Κουρμούσης εξήγησε ότι ο νέος νόμος για το Πτωχευτικό Δίκαιο γίνεται σε εφαρμογή σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας που ορίζει ότι κάθε πολίτης που έχει χρέη, έχει μια τελευταία ευκαιρία να τα ρυθμίσει συνολικά.

Αν αυτή τη ρύθμιση δεν την εξυπηρετήσει, υπογράμμισε ο ίδιος, τότε έρχεται η πτώχευση, χάνει δηλαδή όλα τα ακίνητα του και διαγράφονται όλα τα χρέη του.

«Για να μην μείνει στο δρόμο, του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία» υπογράμμισε και διευκρίνισε ότι ο νόμος θα προβλέπει τη σύσταση ενός κρατικού φορέα όπου θα έρχεται και θα αγοράζει αυτά τα σπίτια, αντί να τα πουλά σε τρίτους και να του κάνουν έξωση, και θα τα παραχωρεί να μείνει μέσα, με τη δυνατότητα να τα αγοράσει στο μέλλον».

Ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι για την ένταξη στη ρύθμιση αυτή θα υπάρξουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αλλά και κριτήρια που θα σχετίζονται με την αξία του ακινήτου που θα μεταβάλλονται ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας.

Έως την εφαρμογή του νέου νόμου υπάρχουν σε εφαρμογή διάφορα προγράμματα όπως αυτό που το κράτος καταβάλει τη δόση του δανείου της Α΄κατοικίας για όσους επλήγησαν από τον κορονοϊό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48