search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:48
MENU CLOSE

Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές στα δύο εμπορικά κέντρα στα Σπάτα

28.05.2020 18:01
Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές στα δύο εμπορικά κέντρα στα Σπάτα - Media

 

Και τις Κυριακές θα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα του Smart Park και του McArthurGlen στα Σπάτα έως το τέλος Οκτωβρίου με μοναδική εξαίρεση τη δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου. Αυτό προβλέπει τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Υγείας και αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Το μέτρο μάλιστα έχει μόνιμο χαρακτήρα και δε θα ισχύσει μόνο για φέτος ως συνέπεια της πανδημίας, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή προστίθεται σε εκείνες, στις οποίες επιτρέπεται η κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία, επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων τις Κυριακές κατά την περίοδο από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο στην περιοχή που βρίσκεται στο Επιχειρηματικό Πάρκο Γιαλού-Αγιος Δημήτριος-Πύργος στο δήμο Σπάτων.

Στην αιτιολογική έκθεση του συγκεκριμένου άρθρου μάλιστα σημειώνεται ότι «η Πολιτεία οφείλει να βελτιστοποιήσει τις δυνατότητες μεγεθυνσης της τουριστικής δαπάνης και να μεριμνήσει ώστε να πραγματωθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας εντοπίζοντας τις δυνατότητες δημιουργίας τουριστικού εισοδήματος». Για την επιλογή των περιοχών αναφέρονται τρία συνδυαστικά χαρακτηριστικά:

-Τοπική εγγύτητα προς τις κύριες πύλες εισόδου της επικράτειας, όπως αεροδρόμια και λιμάνια.

-Τουριστικό ενδιαφέρον, όπως αυτό τεκμηριώνεται από την ύπαρξη τουριστικών καταλυματων και υποδομών, πολιτιστικών μνημείων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος.

-Ύπαρξης εντός αυτών ή σε εγγύτητα με αυτές τοπικών αγορών με αυξημένη λιανεμπορική δραστηριότητα.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη περιοχή των Σπάτων, τονίζεται ότι «συγκεντρώνει τα ανωτέρω χαρακτηριστικά καθώς παρουσιάζει έντονη τουριστική κίνηση και η οικονομικοκοινωνική ζωή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον κλάδο του τουρισμού κατά τη χρονική περίοδο Μαίου – Οκτωβρίου».

Την περίοδο αυτή, όπως επισημαίνεται, παρατηρείται η υψηλότερη τουριστική κίνηση σε όρους αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45