search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:14
MENU CLOSE

Να είναι καλά ο Νικολά…

08.03.2010 15:00
Να είναι καλά ο Νικολά… - Media

Έβαλε το χεράκι του ο Σαρκοζί και έκανε μέχρι και το spread να υποχωρήσει… Το κόστος του κρατικού δανεισμού πήρε την κατιούσα μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου περί στήριξης της οικονομίας αλλά και τα δημοσιεύματα για πακέτο ευρω-βοήθειας έως 25 δισ. ευρώ. Αναπάντεχα θετικά τα νέα και από πλευράς Γερμανίας, αφού το περιοδικό Der Spiegel, σε δημοσίευμα του, κάνει και αυτό με τη σειρά του λόγο για σχέδιο ευρω-στήριξης της ελληνικής οικονομίας, που φέρει τη «γερμανική σφραγίδα» και το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί σε 48 ώρες, σε περίπτωση που συνεχισθεί ο… πόλεμος προς τα ελληνικά ομόλογα.

Έβαλε το χεράκι του ο Σαρκοζί και έκανε μέχρι και το spread να υποχωρήσει… Το κόστος του κρατικού δανεισμού πήρε την κατιούσα μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου περί στήριξης της οικονομίας αλλά και τα δημοσιεύματα για πακέτο ευρω-βοήθειας έως 25 δισ. ευρώ.

Αναπάντεχα θετικά τα νέα και από πλευράς Γερμανίας, αφού το περιοδικό Der Spiegel, σε δημοσίευμα του, κάνει και αυτό με τη σειρά του λόγο για σχέδιο ευρω-στήριξης της ελληνικής οικονομίας, που φέρει τη «γερμανική σφραγίδα» και το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί σε 48 ώρες, σε περίπτωση που συνεχισθεί ο… πόλεμος προς τα ελληνικά ομόλογα. Ακόμη, ολιγομελής ομάδα εργασίας της ΕΕ που αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους ορισμένων κρατών-μελών -Γερμανίας και Γαλλίας συμπεριλαμβανομένων- επεξεργάζεται μέτρα διάσωσης, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.

Με λίγα λόγια, το Der Spiegel επιβεβαιώνει πως τα 25 δις ευρώ, τα οποία προέρχονται από δάνεια και εγγυήσεις εκ μέρους ορισμένων χωρών μπορoύν να καταβληθόύν μέσα στο χρόνο ρεκόρ των 2 ημερών, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών.

Στο πλευρό μας είναι η Γερμανία, η Γαλλία και το Eurogroup και στη μάχη κατά της κερδοσκοπίας εις βάρος της Ελλάδας. Πάλι καλά να λέμε δηλαδή, γιατί σύμφωνα με το επίσημο site του Der Spiegel, μόνο το μήνα Φεβρουάριο οι επενδυτές κατείχαν CDS ελληνικών ομολόγων, ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό διπλάσιο του αντίστοιχου μήνα της περυσινής χρονιάς, σύμφωνα με έκθεση της BaFin…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01