Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
6 αυγά
30 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 πρέζα αλάτι
Γέμιση
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
150 γραμμάρια ζαμπόν σε λεπτές φέτες
Φύλλα ρόκας ή μαρουλιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, προσθέτοντας την παρμεζάνα και το αλάτι. Καλύπτουμε ένα μεσαίου μεγέθους αλουμινένιο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μίγμα μέσα. Ψήνουμε στους 180ο C για 10-15 λεπτά σε φούρνο με αντιστάσεις ή στους 170ο C σε φούρνο με αέρα.
Μετά το μαγείρεμα, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε μια καθαρή επιφάνεια και την αφαιρούμε με προσοχή. Απλώνουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας και τη διανέμουμε ομοιόμορφα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα καινούργιο φύλλο αντικολλητικού χαρτιού για να μας βοηθήσει να ρολάρουμε όμορφα την ομελέτα. Πρέπει στο τέλος το ρολό να είναι πλήρως τυλιγμένο. Κλείνουμε τις άκρες σαν μεγάλη καραμέλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφαιρούμε το χαρτί, κόβουμε σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε.
Άλλες ιδέες για γέμιση
Με καπνιστό σολομό
150 γραμμάρια κρέμα τυρί
100 γραμμάρια καπνιστό σολομό σε φέτες
½ αγγούρι
Πιπέρι κατά βούληση
Με σπανάκι
150 γραμμάρια ανθότυρο καλής ποιότητας
150 γραμμάρια σπανάκι μαγειρεμένο και πιεσμένο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.