search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:02
MENU CLOSE

Εκτός ελέγχου ο Τραμπ: «Θα κηρύξω τους Antifa τρομοκρατική οργάνωση»

31.05.2020 16:34
Το «κομμένο» βίντεο του Τραμπ από το Twitter: Τον κατηγορεί για λογοκλοπή - Media

 

Πλήρη αδυναμία ελέγχου της εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στις ΗΠΑ επιδεικνύει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα ο αμερικανός πρόεδρος φαίνεται πως περισσότερο αποτελεί μέρος του προβλήματος παρά της λύσης του: Την ώρα που ακόμα και κυβερνήτες πολιτειών του ζητούν να σταματήσει τις εμπρηστικές δηλώσεις, ο ίδιος συνεχίζει να κατονομάζει αόρατους εχθρούς ως δήθεν ενορχηστρωτές των βίαιων επεισοδίων που ταράσσουν τη χώρα επί 24ωρα, μετά τη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ.

Μία ημέρα πάντως μετά τη στοχοποίηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς και των Antifa για τις βίαιες διαδηλώσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέρχεται, δηλώνοντας αυτή τη φορά, μέσω του αγαπημένου του twitter, ότι οι ΗΠΑ θα χαρακτηρίσουν τους Antifa ως τρομοκρατική οργάνωση.

Με σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Τραμπ συνεχάρη τις δυνάμεις ασφαλείας που κατάφεραν να ελέγξουν χθες το βράδυ την κατάσταση στην Μινεάπολις.

«Οι αναρχικοί υπό την ηγεσία κυρίως του Antifa ελέγχθηκαν γρήγορα. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από τον δήμαρχο από την πρώτη νύκτα και δεν θα είχε υπάρξει πρόβλημα».

Αναφερόταν στο Τζέικομπ Φρέι, τον δημοκρατικό δήμαρχο της Μινεάπολις, από όπου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια των αστυνομικών. Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον δήμαρχο «ριζοσπάστη αριστερό».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το FBI έχει επιφορτισθεί με την ταυτοποίηση των οργανωτών των ταραχών.

«Η βία που οργανώνεται και διαπράττεται από το Antifa και άλλες παρόμοιες οργανώσεις…συνιστά εσωτερική τρομοκρατία και θα αντιμετωπισθεί ως τέτοια».

Πάντως ο αμερικανός πρόεδρος προς το παρόν δήλωσε ότι δεν θα καλέσει μονάδες της εθνοφρουράς για την καταστολή των διαδηλώσεων, φοβούμενος ενδεχομένως ότι μία τέτοια κατασταλτική ενέργεια να πυροδοτούσε ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Συνεχίζεται η αναταραχή στις ΗΠΑ

Στο μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία, μετά τη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Οι χθεσινές συγκρούσεις με την αστυνομία ήταν οι πιο βίαιες των τελευταίων ημερών, ενώ για την καταστολή των κινητοποιήσεων χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και πλαστικές σφαίρες, με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματισμούς.

Κατά τη διάρκεια των βραδινών κινητοποιήσεων των τελευταίων 24ωρων παραδόθηκαν στις φλόγες πολλά καταστήματα και οχήματα, ενώ καταστράφηκαν αστυνομικοί σταθμοί και περιπολικά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27