search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:16
MENU CLOSE

Τραγωδία στην Ηγουμενίτσα: Δίχρονο παιδί πνίγηκε στα κάγκελα της κούνιας του

01.06.2020 07:58
Τραγωδία στην Ηγουμενίτσα: Δίχρονο παιδί πνίγηκε στα κάγκελα της κούνιας του - Media

Tη ζωή του έχασε ένα δίχρονο κοριτσάκι, στην Ηγουμενίτσα, όταν πνίγηκε στα κάγκελα της κούνιας του, πιθανών στην προσπάθειά του να βγει από αυτήν.

Σύμφωνα με το thespro.gr το κοριτσάκι το βρήκαν το πρωί στη κούνια, χωρίς τις αισθήσεις του, οι γονείς της και την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου παρά την προσπάθεια των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, δυστυχώς κατέληξε.

Φως στις συνθήκες θανάτου της μικρής, αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από ιατροδικαστή.

Ατυχήματα με μωρά

Εννέα στις δέκα φορές ένα ατύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, σε αμέλεια ή σε περιφρόνηση του κινδύνου.

Ειδικότερα, όμως, στα ατυχήματα των παιδιών, η άγνοια των γονιών και όλων όσοι έχουν την επιμέλειά τους αποτελεί έναν επιπρόσθετο σημαντικό αιτιολογικό παράγοντα.

Άρα, τα ατυχήματα δεν είναι απλώς κακοτυχία, αλλά νόσος που παίρνει διαστάσεις επιδημίας και από την οποία μπορούμε (και πρέπει) να προφυλαχτούμε.

Στα παιδιά τα ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου. Μάλιστα, στα μικρότερα των 5 ετών παιδιά τα ατυχήματα στο σπίτι και στον περιβάλλοντα χώρο υπερβαίνουν το 60% του συνολικού αριθμού.

Το συχνότερο ατύχημα είναι η πτώση. Ακολουθεί η δηλητηρίαση (απορρυπαντικά, καθαριστικά και λευκαντικά αφορούν στο 50% των μέσων δηλητηρίασης από είδη οικιακής χρήσης).

Συχνή είναι, επίσης, η δηλητηρίαση από τον καπνό του τσιγάρου καθώς και τα εγκαύματα από αναπτήρα και σπίρτα, αλλά και από καυτό ρόφημα που ενήλικοι ρίχνουν κατά λάθος στο παιδί (επειδή σκοντάφτουν ενώ κρατούν το παιδί αγκαλιά).

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01