search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:47
MENU CLOSE

Creta Farms: Στον «αέρα» η σωτηρία της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας – Αύριο η εκδίκαση για ένταξη στον πτωχευτικό κώδικα

04.06.2020 07:35
creta.jpg

 

Αύριο, Παρασκευή 5 Ιουνίου θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η αίτηση για την υπαγωγή της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι είχε ορισθεί δικάσιμος, στις 20 Μαρτίου η οποία όμως ματαιώθηκε, λόγω των μέτρων περιορισμού από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγές που είναι κοντά στην εταιρεία, «η καθυστέρηση που προκλήθηκε από το κλείσιμο των δικαστηρίων λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία είναι κατανοητή, αλλά όχι αμελητέα.

Απαιτείται τώρα αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες από το δικαστικό σώμα, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του καλοκαιριού διακινδυνεύει το όλο εγχείρημα της διάσωσης της εταιρίας, με σημαντικές προεκτάσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Με βάση τα παραπάνω, εκτός του ότι δεν στοιχειοθετείται πλέον καμία αντίδραση από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, τυχόν αίτημα αναβολής της δίκης, μπορεί να εκληφθεί μόνο ως προσπάθεια κωλυσιεργίας και υπονόμευσης του εγχειρήματος διάσωσης της Creta Farms».

Με την εκδίκαση της υπόθεσης και την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, η οποία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, κλείνει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το τελευταίο κεφάλαιο της διάσωσης της Creta Farms.

Σημειώνεται ότι η κρητική αλλαντοβιομηχανία με την ενδιάμεση διοικητική της ομάδα κατάφερε να ανταποκριθεί στην πρωτόγνωρη συγκυρία που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού ενώ τα προϊόντα της επέστρεψαν δυναμικά και με γοργούς ρυθμούς στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ.

Η Creta Farms με τη στρατηγική συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την Impala Hellas συμφερόντων της Bella Bulgaria του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου, εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά κανονικότητας, έχοντας λάβει το «πράσινο φως» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, άλλα και των πιστωτριών τραπεζών για την ενίσχυσή της με ρευστότητα ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Οι όροι που επιβάλλει το σχέδιο εξυγίανσης θα καταστήσουν την επιχείρηση βιώσιμη.

Σύμφωνα με αυτό, η νέα Creta Farms εκτιμάται ότι θα επιτύχει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% με στόχο τον τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών της εταιρείας μέσα στην επόμενη δεκαετία (στόχος 130 εκατ. ευρώ).

Απορρίφθηκε η αγωγή του Κων. Δομαζάκη

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο, η εταιρεί γνωστοποίησε στο επενδυτικό κοινό ότι εκδόθηκε η με αριθμό 69/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου (Εκούσια Δικαιοδοσία) με την οποία απερρίφθη εξ’ ολοκλήρου η από 03.06.2019 με αριθμό κατάθεσης δικογράφου ΜΕ/151/2019 αγωγή του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκηκατά ημών, με την οποία ζητούσε να κηρυχθούν άκυρες οι αποφάσεις της από 26.06.2019 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:45